88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

הפרשת חלה - כך תעשו את זה

הפרשת חלה - כך תעשו:

את המתכון קבלתי מחברה לעבודה - יעל שמחי ניקול. אני מביאה את המתכון בדיוק כפי שקבלתי אותו ממנה, הפרשת החלה בדרך כלל באה עם ברכות.

הערות מקדימות

  1. הכמות מספיקה ל-12 חלות קטנות כנגד לחם הפנים, או 36 לחמניות, או 4 חלות גדולות
  2. אפשר להקטין כמויות
  3. החלות יוצאות טעימות מאוד, הבצק רך ועדין וטעים מאוד
  4. אם משתמשים ב-2 קילו קמח, לקחת קערה גדולה כי הבצק תופח מאוד 
  5. אפשר להקפיא עד חודש - לאחר האפייה להניח על רשת לקירור, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. 
  1. מצרכים
  2. 2 קילו קמח ועוד 2 כוסות (אפשר חלק לבן חלק מלא)
  3. 3 כפות שטוחות מלח (אברהם, יצחק, יעקב)
  4. 4 כפות שמרים יבשים (שרה, רבקה, רחל, לאה)
  5. 6 כפיות סוכר, (שישה מישניות)
  6. 1 כוס שמן אפשר קנולה, חמניות או זית
  7. 7 כוסות מים פושרים - להזמין את שבעת האושפיזין במזיגת כל כוס: אברהם, יצחק, יעקב,  משה, אהרון, יוסף ודוד מלך ישראל
  8. 1 ביצה טרופה
  9. שומשום לפיזור

אופן הכנה

  1. להכניס לקערה גדולה: קמח, שמרים, סוכר ולערבב היטב, לאחר מכן להוסיף אך המלח, לעשות במרכז גומה
  2. לשפוך את השמן והמים ולערבב בכף עץ
  3. לערבב עד לקבלת בצק נוח שאפשר להוציא מהקערה. להעביר את הבצק למשטח נקי ומקומח וללוש עוד 10-20 דקות.
  4. במידת הצורך להוסיף כמות קטנה של קמח כדי למנוע הדבקת הבצק, אך לא יותר מדי. בסיום הלישה להעביר את הבצק לקערה משומנת, לכסות ולהתפיח שעתיים. בקיץ אפשר שעה.
  5. לאחר שעתיים להפריש חלה עם ברכה: להכניס את היד לתוך הבצק, לאחוז בגוש בצק, ולברך: להרים את הגוש ולהגיד: "הרי זו חלה". זוהי עת רצון ואפשר לבקש בקשות בזמן הזה. את החלה יש לשרוף על הגז ובלית ברירה לעטוף היטב ולהניח בפח.
  6. לאחר ההפרשה, לחלק את הבצק ל-12 חלקים
  7. לרדד כל חלק לצורת מלבן בעובי חצי סנטימטר ולגלגל לרולדה אחר כך לאחוז בשני הקצוות ולקשור אותם בקשר כמו בייגלה.
  8. בעזרת מברשת למרוח כל חלה בביצה ולהניח על תבנית משומנת. להתפיח 20 דקות.
  9. לאפות בין 20-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהחלות שחומות. 
  10. להוציא ולהניח על רשת 

שקית הקמח - אם תשיגו את הקמח הזה, הכי מתאים לחלות

 

הבצק לאחר לישה של 10 דקות

הבצק לאחר לישה של 20 דקות

ככה נראה הבצק לאחר שתפח - אמרתי לכם קערה גדולה. זה הזמן להפרשת החלה

לאחר שהוצאנו את החתיכה להפרשה, נוציא למשטח עבודה מקומח ונלוש

לחלק את הבצק

אני שקלתי את החתיכות כדי שהרצועות יצאו שוות

לגלגל את הבצק לרצועות שוות

לקליעת חלה להניח 3 רצועות אחת ליד השניה

לקלוע צמה

אפשר לעשות כל מיני צורות מהבצק, גם חלת מפתח

חלות לפני אפייה

חלות לאחר אפייה

לחמניות לאחר האפיה

  תודה ליעל שמחי על המתכון

ועכשו תגידו את האמת, היה קשה? אז קדימה תפתיעו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת