00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

המטבח של רמה

המטבח של רמה, נטף

 

טוסקנה הישראלית

 

אין הרבה מסעדות בארץ עם מיקום מושלם כמו "המטבח של רמה" בנטף. הנסיעה לשם מהווה חוויה בפני עצמה, כשהנוף המרהיב של הרי ירושלים משרה תחושה פסטורלית. הנינוחות אופפת את המבקרים גם במסעדה עצמה: זהו מקום כפרי, רומנטי, המעוצב בפשטות - עם תצפית נפלאה אל הרים גבוהים ומיוערים. כמה כיף לברוח משאון העיר אל מקום מפלט שכזה.

 

 

האוכל פה מורכב מחומרי גלם מקומיים – ומושפע ממטבחי צרפת, איטליה וכמובן הים התיכון. בעת האחרונה הגענו למקום לארוחת בראנץ`, המוגשת בסופי שבוע בלבד. רצינו לאכול ארוחת בוקר – ולהמשיך מכאן לביקור במוזיאון ישראל בירושלים.

 

המקום מבפנים:


 

בניגוד למרבית בתי האוכל בארץ, בהם תמורת מחיר קבוע מקבלים את הקומבינציה המוכרת של ביצים, סלט, לחם, ממרחים ושתייה – פה הסועד מרכיב בעצמו את הארוחה. בשל העובדה שכל מרכיב מתומחר בנפרד, מדובר בעסק יקר יותר מהמקובל. היתרון הוא שניתן בדרך זו להזמין מנות שונות, מגוונות ומעניינות.

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

לחם טאבון ודברים טובים (32 ₪). אי אפשר לפספס את הטאבון שניצב כאן במרכז המסעדה: קודם כל בשל מימדיו המרשימים – ושנית בגלל ריחות האפייה המשכרים הבוקעים ממנו. הלחם היה חם, מלא טעם – והיינו צריכים להיזהר, שלא לסיים בגללו את הארוחה כבר בשלב הזה.

 

 

ה"דברים הטובים" התגלו כפנכות קטנטנות שהכילו: זיתים, פסטו, גבינת שמנת, גרגירי חומוס, זרעונים - והבולט מכולם: ממרח שום נפלא בשם תומה. חבל רק שלא הוגשו גם חמאה וריבה כנהוג בארץ.

 

 

 

מאפה עיזים (36 ₪). המאפה כלל גבינת עיזים, אגסים ביין, עלים ירוקים ושקדים. הוא היה דק, פריך - ובעל טופינג מעניין. איזה כיף לפתוח ככה את הבוקר.

 

 

ביצה פורטובלו (26 ₪). זוהי מנה לא גדולה במיוחד, שהכילה פטריית פורטובלו, גבינת עיזים, פסטו וחלמון צהבהב רך וענוג. היא היתה מיוחדת יצירתית והציגה שילוב מעניין של מרכיבים וטעמים. כשחושבים על ארוחת בראנץ` מפנקת, מדמיינים בדיוק דברים שכאלה.

 

 

 

פריטטה (26 ₪). המנה הכילה 3 ביצים, עלי תרד, פטה ובצל בסומק. היא היתה מעניינת, בשרנית, אבל אודה שציפיתי למשהו קצת יותר מיוחד.

 

 

כמו כן הזמנו סלט עגבניות שרי בטחינה (34 ₪) וקפה הפוך (12 ₪).

 

החשבון הסתכם ב- 166 ₪ לא כולל טיפ. האוכל היה שונה, מיוחד ומגוון. למרות המחיר הגבוה, הארוחה לא כללה אלמנטים מתוקים (קרואסון, ריבה) ואף לא שתייה קלה.

 

 

הנוף אמנם מדהים, אווירת החוצלארץ כשלעצמה מצדיקה את ההגעה, אך העלויות הגבוהות הופכות את הביקור פה לכזה שמתאים לנסיבות מיוחדות בלבד.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת