00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגת שוקולד חמה

"קלאסיקה". זה הדבר הראשון שבא לי בראש כשאני חושבת על העוגה הזאת (שבן זוגי הכין לפי הזמנתי:-). אולי המסעדות כבר נכבשו ע"י כל הטארט טאטנים ופאי פקאנים למינהם וכבודם כמובן במקומם מונח. אבל מבחינתי עוגת השוקולד היא הקינוח הנצחי והבלתי מנוצח, שילווה אותי לפחות עוד הרבה זמן.

מתכון של מיקי שמו

רכיבים (לתבנית קפיצית 26ס"מ)

250 גר' שוקולד מריר
250גר' חמאה
1+1/2 כוס סוכר (300גר')
6 בייצים
1 כפית תמצית ווניל
1כוס פחות כף קמח (120גר')

לציפוי

250גר' שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה

ההכנה:
שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל למשך כ-2 דקות. ממיסים בנפרד את החמאה כדקה ומוסיפים אותה אל השוקולד. מערבבים עד שהחמאה והשוקולד מתאחדים.
מקציפים את הבייצים+סוכר+תמצית הווניל במהירות גבוהה במיקסר כ-4 דקות לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מקפלים את תערובת השוקולד והחמאה אל תוך קציפת הבייצים.
לנפות את הקמח ולהוסיף פנימה תוך כדי קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים התבנית בנייר אפיה ויוצקים פנימה את התערובת המוכנה.
אופים בטמפ' של 180 מעלות כ-40 דקות.
להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניס למקרר כשעה לפני הכנת הציפוי.
הציפוי:
מחממים שמנת מתוקה עד כמעט רתיחה ויוצקים אותה אל תוך קערה עם השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה. משהים בטמפ' החדש כ-30 דקות.
הופכים את העוגה כך שהחלק העליון הופך להיות הבסיס. מניחים על רשת כשמתחת תבנית אפיה. בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב עד שהעוגה מכוסה היטב מכל הכיוונים.

הערות:
אם השוקולד לא נמס אחרי 2 דקות, אפשר להחזיר לחימום נוסף של כ-30 שניות כל פעם. חשוב לא לחמם יתר על מידה.
אנחנו קיצצנו את כמויות החומרים לציפוי בחצי, כי יוצא המון ותמיד נשאר ללא שימוש.
אנחנו גם אוהבים להוסיף אגוזי מלך קצוצים, שיוצרים ניגוד חביב מול מרקמה הנימוח של העוגה

 

בהצלחה ובתיאבון!

שבוע מקסים ומלא שמחה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת