00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגת תפוחים קינמונית

בן זוגי מכור לקינמון. גם התה שהוא שותה בבוקר הוא בטעם קינמון. ומי החברים הכי טובים של קינמון כשזה נוגע לאפיה? התפוחים כמובן. אז הינה עוגת תפוחים נוטפת קינמון קלה-קלה להכנה: העבודה הכי קשה כאן זה לארגן את המצרכים.

מתכון של דנית קימל מ"לאישה"

רכיבים(לתבנית פיירקס 36X26 ס"מ)

לתפוחים
3 תפוחים ירוקים גראני סמית גדולים או 5 קטנים, קלופים וחתוכים גס
2 כפות גדושות סוכר חום
2 כפות צימוקים בהירים
1 כף ברנדי או קלבדוס או ליקר תפוחים
1/4 כפית קינמון

לבצק
3 בייצים
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל
1+1/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון

לציפוי
1 שקית שקדים קצוצים גס(100גר')
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון

ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
התפוחים:מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומשטחים על תחתית התבנית.
הבצק: שמים בקערה את הביצים, הסוכר, החמאה והווניל וטורפים ידנית לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקינמון ומערבבים. יוצקים מעל התפוחים.
הציפוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים וזורים על הבצק בשכבה אחידה.
אופים כ-40 דקות עד שהבצק מתייצב ומזהיב.
מומלץ להגיש חמים עם גלידת וניל.

הערות:
לנו זה היה מתוק מדי, לכן אנו שמים קצת פחות סוכר ממה שצוין במתכון
מומלץ לשמור כ-3 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה.

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת