00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוף מבושל עם זיתים, תפוחי אדמה וגזר

עוף מבושל בטעם של בית , זה מה שרציתי לאכול. אבא שלי לפעמים מכין לנו, אבל כיון שהוא לא גר לידנו כרגע, החלטתי ללכת על כיוון הטעמים שלו. עוף מבושל עם זיתים. כשאני שואלת את אבא שלי מה הוא הכניס לעוף זו תמיד אותה תשובה: קצת פפריקה, קצת כורכום, מלח, פלפל וקצת מים. וזהו.  ניסיתי גם אני לפי ה"קצת" , אבל עבורכם רשמתי כמה. יצא עוף טעים, פיקנטי, בטעם של בית.  בדיוק מה שרציתי. הכנתי פתיתים ליד, ונגמרה ההתלבטות לגבי מה נאכל מחר.... 

עוף מבושל עם זיתים, תפו"א וגזר - מעט פיקנטי

המצרכים:

-7-8 שוקיים
מעט שמן זית
2 גזרים
2 תפו"א
1 כף פפריקה אדומה
1/2 כף פפריקה חריפה
1 כף כורכום
מלח ופלפל
מים רתוחים

1 חבילה של זיתים ירוקים מגולענים

ההכנה:

תחילה מטגנים את חלקי העוף בשמן עד שיזהיב.
בינתיים מסננים את הזיתים ומעבירים אותם פעמיים שטיפה- להוצאת החמיצות. משאירים אותם במים עד השימוש.
קולפים גזר וחותכים אותו לשליש. כל שליש כזה פורסים לפרוסות לאורך. מוסיפים את הגזר לעוף. 
את תפ"א קולפים , פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בצד. מוסיפים אותם כאשר מוסיפים את המים החמים.

לעוף ולגזר שמיטגנים יחד מוסיפים את הזיתים והתבלינים ומערבבים- מטגנים  עוד 2-3 דקות. מוסיפים את המים - עד כדי כיסוי1/2  מגובה העוף ואת תפו"א.  מביאים לידי רתיחה ומבשלים כשעה.

 מגישים בצד מנת פתיתים או אורז לבן, תהנו!

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת