00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

סלט עלים רענן

זהו סלט חמוץ-מתוק קליל המתאים במיוחד לימי הקיץ החמים, ומה אם לא קיץ זה מה שקורה לנו בשבועיים האחרונים?
אנחנו אוהבים אותו ליד בורקס או חביתה בארוחת בוקר, אבל כמובן תוכלו "לשבצו" כיד דמיונכם.

 

רכיבים (2-3 מנות) 

חופן גדול של עלי בייבי שונים
4-5 עגבניות שרי
חופן גרעיני חמניות קלופים

החומרים לויניגרט

1 כפית חרדל גרגרים
1 כפית דבש
1 כפית חומץ
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
כ-2 כפות שמן (קנולה/סויה/חמניות)

אופן ההכנה

לקלות הגרעינים במחבת. להכניס העלים לקערה מתאימה להגשה. לחצות את השרים ולהוסיף לקערה עם העלים.
לערבב היטב את כל חומרי הרוטב. ממש לפני ההגשה לצקת הרוטב על העלים.
לערבב, לפזר את הגרעינים הקלויים ולהגיש.

הערות:
את הגרעינים אפשר להמיר באגוזים קצוצים (מלך או פקאנים למשל).
אני נוהגת לקרוע את העלים בידיים, כי לא נוח להתקע עם גבעולים ארוכים בפה :-)
כדאי להכין הרוטב בצנצנת קטנה עם מכסה- כך "מקפיצים" אותו וזה מתערבב מצויין.
תטעמו את הרוטב לפני ההגשה ותקנו את המתיקות/חמיצות לפי הטעם-יותר דבש/יותר לימון
אם רוצים לגוון- צנונית פרוסה למקלות תתאים היטב.

בהצלחה ובתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת