00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגות ועוגיות שכייף לאכול ביום חורף גשום

10/11/2010
תגידו, מה אתם אומרים? אנחנו בסוף השליש הראשון של חודש נובמבר והחורף ממש לא מראה שהוא מתכוון להגיע. מבאס לא? נכון שכולנו אוהבים את מזג האוויר הכל כך נוח שיש עכשיו, אבל אנחנו זקוקים למים! זקוקים לגשם! והחקלאים גם משוועים לקור!
אז אולי, אם נגיש לחורף צרור עוגות ועוגיות שממש מתאימות ליום חורף גשום, הוא יחליט לבוא? אולי עם ריח השמרים באוויר, או ריח של עוגת תבלינים טובה, או אולי עוגיות עם ריח של פירות הדר, הגשם בכל זאת יחליט להפתיע? מין סנטה קלאוס כזה שפשוט מתמהמה.... אולי זה בכל זאת ישכנע אותו להגיע?
בשבילי עוגות ועוגיות של חורף זה תפוחים וקינמון, טעם וריח של קפה ועוגות בחושות שאפשר להשאיר בחוץ על השיש ולא עוגות קרמיות שדורשות קרור.
אז הקפה כבר מוכן, המתכונים כבר מחכים והתמונות קורצות, נשאר רק לשרטט מעגל גדול גדול, לשבת בתוכו עם כל העוגות והקפה, ולחכות! (מישהו ראה את חוני בסביבה?..)
 
 
 
עוגת תפוחי עץ עשירה
 
לבצק:
2.5 כוסות קמח תופח
200 גר` חמאה
5 כפות סוכר
5 חלמונים
ללוש היטב לבצק אחיד - 2/3 מהכמות, לשטח בתבנית 26 קפיצית* בתחתית ובדפנות.
1/3 לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא (לפירורים)

למלית:
5-6 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
2 כפות ריבה  - אני ממליצה על ריבת משמש.
לבשל יחד כמה דקות, עד שמתאחד והתפוחים מתחילים להתרכך מעט.

קצף:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל

להקציף חלבונים, להוסיף את הסוכר ולקפל את הפודינג אל הקצף, (או להקציף עוד 20 שניות עד להטמעת הפודינג בקצף).

על הבצק ששיטחנו בתבנית לשים את התפוחים המבושלים, מעל התפוחים את הקצף, ומעל הקצף לגרר את הבצק שהיה במקפיא.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד שמזהיב. (כ-25 דק` אפיה ועוד 5 דק` בתנור כבוי וסגור)
 
* ניתן להכין את העוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ ואז יוצאת עוגה גבוהה ומרשימה (בתמונה)
* אפשר ורצוי להכין בתבנית פאי מתפרקת ואז גם מקבלים את הסילסול היפה בשוליים.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוגת תבלינים - מאת קלי מגר, עיתון לאישה.
 
מרכיבים:
2 ביצים
3 כפות מים
1 כוס סוכר חום
1 כף דבש
1 כף קינמון טחון
1/2 כפית מחוקה זנגביל (ג`ינג`ר טחון)
מעט אגוז מוסקט טחון
מעט ציפורן טחון
מעט הל טחון
100 גר` שוקולד מריר קצוץ דק
100 גר` שקדים קצוצים
100 גר` אגוזי מלך או פקאן - קצוצים
2 כפות קליפות תפוז מסוכרות, חתוכות לקוביות קטנות
כוס וחצי (210 גר`) קמח רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
 
הפעם לא היו לי קליפות תפוז מסוכרות, אז הוספתי קוקוס מסוכר שהיה לי במקרה.
 
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני - 180 מעלות.
2. שמים בקערה את הביצים, המים, הסוכר והדבש וטורפים במטרפה ידנית. מוסיפים את התבלינים ובוחשים. מוסיפים את השוקולד, השקדים, האגוזים וקליפות התפוז ובוחשים.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים שוב עד שכל הקמח נבלע בעיסה.
4. יוצקים לתבנית פיירקס מלבנית משומנת או מחופה בנייר אפייה, משטחים ואופים 25-30 דק` - עד למבחן הקיסם.
5. מצננים, חותכים לקוביות ושומרים בקופסא אטומה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוגת קפה קוקוס ואגוזים
 
מצרכים:
6 חלמונים
3 כפות ליקר קפה או יין אדום
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
* לערבב ידנית בקערה

1/2 כוס קמח רגיל
1 כוס קוקוס
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת נס קפה
3/4 כוס אגוזי פקאן מרוסקים גס
100 גר` שוקולד מריר מגורר / קצוץ קטן
**לערבב ידנית בקערה נוספת

***לערבב יחד את שתי התערובות ולהוסיף אשל או שמנת חמוצה (מה שיש במקרר)

להקציף
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
****לקפל לתערובת שלמעלה

לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ-30 דק`.

כשהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך עליה כוס נס קפה לא ממותק (להכין קפה עם חלב כמו שאתם רגילים לשתות אך בלי הסוכר). ** כדאי לשפוך לאט לאט ולראות איך סופג וכמה שאוהבים רטוב, אני שפכתי כחצי מאג.

ציפוי
שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת נס קפה
 
***** להקציף היטב לקצפת יציבה.

למרוח על העוגה כאשר היא קרה או להזליף ע"י צנתר מסולסל גדול.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוגת פירורים
 
מצרכים:
200 גר` חמאה רכה
2.5 כוסות (350 גר`) קמח תופח
1 כוס (200 גר`) סוכר
 
2 ביצים
1 גביע אשל
סירופ שוקולד
 
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את החמאה, הקמח והסוכר לתערובת פירורית בעזרת כף.
להפריש כוס אחת מהפירורים ולשים בצד.
להוסיף לקערה עם יתרת הבצק את הביצים והאשל ולערבב היטב.
 
לתבנית פיירקס משומנת להעביר חצי מהתערובת שבקערה ולשטח עם גב של כף.
לקשט מעל עם סירופ שוקולד ומעל הסירופ לשים את החצי השני של הבצק.
לפזר את הפירורים שבכוס ומעל הכל שוב לקשט עם סירופ שוקולד.
 
זהו להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35 דק`, לבדוק עם קיסם ולהוציא כשהקיסם יבש אך עם פירורים עליו.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
קראנץ` שוקולד - מיקי שמו

חומרים ל-3 עוגות:
לבצק:
770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרית  שמתי כף וחצי שמרים יבשים
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית  אני לא שמתי
3 ביצים גדולות (מס´ 1)
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח

למלית:
750 גרם ממרח שוקולד השחר (או נוטלה)
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק מאד במעבד מזון
או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון

לציפוי:
1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר (לא חובה):
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מכינים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, מפזרים פירורי עוגיות ומגלגלים לגליל.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת x, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.

מחממים תנור ל-170.
אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בסירופ בעודה חמה (הסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
clip_image007
 

עוגת תפוחי עץ נוסטלגית

מצרכים:
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)
כוס וחצי סוכר (300 גר`)
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 שקיות סוכר וניל
כפית תמצית שקדים או כף ליקר אמרטו
קורט מלח
5-4 תפוחי עץ גראני סמית
¼ כוס סוכר
1 כף בהריון קינמון

אופן ההכנה:

את תפוחי העץ לקלף ולחתוך לפלחים.

לערבב בקערית ¼ כוס סוכר וקינמון, לפזר מעל התפוחים ולערבב. לסגור את הקופסא/קערה עם התפוחים ולהכניס למקרר לפחות לשעה ואפשר גם כל הלילה.

במיקסר להקציף 4 ביצים עם הסוכר בהדרגה. להוריד מהירות ולהוסיף לאט את השמן, מיץ התפוזים, הקמח ושאר המצרכים למעט התפוחים.

לשמן היטב תבנית בקוטר 26 או 28.

לסדר חצי מכמות התפוחים בתחתית התבנית, לשפוך חצי מכמות הבלילה ושוב לפזר תפוחים.

לשפוך את המחצית השנייה של הבלילה ומעל לפזר מעט ממי הסוכר והקינמון שנשארו בתחתית הקערה בה התפוחים הושרו.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דק`.

העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

עוגת מיץ תפוזים
 
מצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח (350 גר`)
1 חבילה אינס` פודינג וניל (80 גר`)
כוס סוכר (200 גר`)
3 ביצים
1/2 כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
גרידה מקליפת תפוז אחד
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפם להם את הרטובים ומערבבים עד לאיחוד המסה.
לא לערבב יותר מידי!!!
 
מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30-35 דק`.
 
סירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
 
לבשל עד להסמכה.
 
להרטיב את העוגה הפושרת עם סירופ חם.
 
עד כאן העוגה הפשוטה והטעימה הזו. אם רוצים להפוך אותה ליותר חגיגית, יש לחתוך אותה במרכז, להרטיב את חצאי העוגה בסירופ, להזליף קצפת בהיקף ובמרכז (כמו בתמונה), לסגור בצורה שווה ולקשט את החלק העליון.
 
את עיטורי השוקולד הכנתי משוקולד מריר מומס שהוזלף על משטח סיליקון (אפשר גם על נייר אפיה) והוכנס למקרר להתמצקות.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
פאדג` בראוניז שוקופרג 
 
מצרכים:
200 גר` שוקולד מריר
200 גר` חמאה
 
4 ביצים
300 גר` סוכר חום (כוס דחוסה ורבע)
קורט מלח
2 כפות ליקר קפה
 
150 גר` פרג טחון (ככוס ו-3/4) ***
140 גר` קמח רגיל (1 כוס)
 
 ***ממליצה בחום לא לקנות את הפרג שמוכרים בשקיות של 100 גר` בסופר. אין לדעת אם הוא טרי וזה פשוט יכול להרוס את העוגה או כל דבר אחר שתכינו איתו. רכשו פרג רק בחנויות תבלינים ושם תבקשו שיטחנו את הפרג במקום. טחינה כפולה זה מצויין! שימו במקפיא ויש לכם פרג טחון טרי מצויין לשימוש.
 
אופן ההכנה:
בסיר כפול המיסו את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה וללא חתיכות שוקולד.
את הביצים טרפו בעזרת מטרפה ידנית כדקה, הוסיפו את יתר החומרים לפי הסדר וטרפו.
הוסיפו את תערובת השוקולד והוסיפו לטרוף את התערובת עד שהיא הומוגנית.
הוסיפו את הפרג והקמח וערבבו לאט, עד שהקמח נטמע בתערובת.
 
העבירו את התערובת לתבנית פיירקס מלבנית מחופה נייר אפיה משומן.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו 25 דק`.
(בדקו במרכז העוגה בעזרת קיסם אם התערובת אפויה.)
הזהרו מאפיית יתר!!! אחרת העוגה תתייבש.
 
צננו ופרסו לריבועים.
ניתן לאחסן בקופסא אטומה כשבין שכבת בראוניז לשניה, שימו נייר אפיה.
מתקבלים בראוניז נימוחים ביותר כשהפרג לא נראה אבל בהחלט מורגש! טעים טעים, שונה ומיוחד.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוגיות קפה ואגוזי פקאן - רביבה וסיליה מהספר "המתוקים"
 
מצרכים:
500 גר` קמח
400 גר` חמאה
200 גר` אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת וניל או גרגרים מ-1/4 מקל וניל - אני שמתי משחת וניל
1/4 כפית מלח
1 חלמון (מביצה מספר 3)
תמצית קפה (5 כפות קפה נמס מגורען מומסות ב-2 כפות מים רותחים)
150 גר` אגוזי פקאן קצוצים גס

1 חלבון, כף חלב
1/2 כוס סוכר דמררה, לפיזור על המשטח
 
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, אבקת הווניל והמלח ומעבדים בעזרת וו הגיטרה. מוסיפים את החלמון ואת תמצית הקפה וממשיכים לעבד עד שהם נבלעים בבצק. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומעבדים עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
כדי שהעוגיות יהיו פריכות חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ויוצרים מהם ארבעה גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ. מקררים אותם במקרר או במקפיא עד שהם מתקשים.

מערבבים היטב את החלבון והחלב ומברישים בעזרת מברשת על הגלילים. מפזרים סוכר דמררה על משטח העבודה ומגלגלים עליו את גלילי הבצק.

מרפדים תבנית בנייר אפייה או במשטח סיליקון. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 7-8 מ"מ ומניחים אותן בתבנית במרחק של 1.5 ס"מ אחת מהשנייה.

אופים 15-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס.
ניתן להשאיר את הגלילים או חלקם במקפיא ולאפות בשלב מאוחר יותר. פתרון מעולה לאורחים שהפתיעו.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוגיות חמאה פריכות עם קליפות הדרים - אהרוני
 
מצרכים:
250 גר` חמאה מרוככת
חצי כוס סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2-1/2 (שתיים וחצי) כוסות קמח
קליפה מגוררת משני תפוזים
קליפה מגוררת משני לימונים
 
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים לתערובת אחידה.
גוללים את הבצק לגלילה ארוכה בקוטר של 3-4 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
לאחר שהבצק קפוא, מוציאים לשיש, מקלפים את הניילון ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מסדרים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דק`.
מצננים ומאכסנים בקופסא אטומה. ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוגיות מכונה/סוודר - קרין גורן
 
מצרכים:
חומרים ל-80 עוגיות באורך 10 ס”מ - לי יצאו 140 עוגיות:
1 ק”ג פחות כוס (860 גרם) קמח
2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
200 גרם חמאה מומסת פושרת (במקור מרגרינה, אני שמתי חמאה)
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שומשום
1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ולשים במשך דקה בידיים לבצק חלק, אחיד ורך יחסית. מכסים במגבת ומניחים ל-20 דקות (ולא לוותר על השלב הזה!!).

2. מחממים תנור ל-170 מעלות.

3. מחברים את ההתקן להכנת עוגיות למכונת הבשר. מעבירים את הבצק דרך המכונה, וחותכים את סרט הבצק שמתקבל לחלקים באורך 10 ס”מ. אם יש מכונת בשר שמתחברת למיקסר ועוד זוג ידיים בסביבה, זה פשוט רץ.
אני מכינה את העוגיות כשהאיש שלי בסביבה, הוא מטעין את הבצק למכונת ואני "קוטפת" את העוגיות ומניחה בתבנית.

4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוגיות חמאה בטעם פרג תפוז
 
מצרכים:
200 גר` חמאה מרוככת
חצי כוס סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2-1/2 (שתיים וחצי) כוסות קמח
קליפה מגוררת מתפוז אחד
מיץ מ-1/2 תפוז
50 גר` פרג טחון
 
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים לתערובת אחידה.
גוללים את הבצק לגלילה ארוכה בקוטר של 3-4 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
לאחר שהבצק קפוא, מוציאים לשיש, מקלפים את הניילון ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מסדרים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דק`.
מצננים ומאכסנים בקופסא אטומה.
ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
וטרושקי  (Vatrushki) - לחמניות שמרים רוסיות מתוקות עם גבינה

 מצרכים:

3 כוסות קמח רגיל

2 כפיות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

100 גר` חמאה רכה

1 ביצה

3/4 כוס חלב פושר

מילוי:

250 גר` גבינה לבנה כנען / טוב טעם

גרידה מלימון אחד

1 ביצה

סוכר לפי הטעם (כ-1/3 כוס)

כפית קינמון (לא במתכון המקורי)

* ניתן להוסיף גם צימוקים כהים לתערובת

 למריחה:

ביצה טרופה עם כפית סוכר

  אופן ההכנה:

שמים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה ומערבבים, מוסיפים את המלח ומערבבים.

מוסיפים את הביצה, החמאה וחצי מכמות החלב ומתחילים ללוש (אפשר ורצוי במקסר).

מוסיפים את יתרת החלב בהדרגה, עד לקבלת בצק נעים.

לשים 10 דק` ומניחים בצד מחוסה בניילון נצמד, להתפחה עד הכפלת נפח.

 מערבבים את כל חומרים המלית בקערה.

 לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים. מגלגלים  את הכדורים ופוחסים אותם מעט כשבמרכז כל כדור יוצרים שקע.

את השקע ממלאים בכפית מהמלית. אפשר לשים מלית על כל החלק העליון של הלחמניה, הגבינה אינה נוזלת באפיה.

יוצרים כך את כל הכדורים, טורפים ביצה עם סוכר ומורחים את הלחמניות מסביב לגבינה.

 מסדרים על תבנית מחופה נייר אפייה  ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20 דק` - עד שהלחמניות זהובות.

התוצאה המתקבלת מזכירה במשהו את הגביניות - עוגיות שמרים ממולאות גבינה ומקופלות בצורת מעטפה. כאן, הגבינה בחוץ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
בישקוטי עם דברים טובים
 
מצרכים:
150 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גרם) סוכר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום דמררה
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז גדול
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 ביצים
21/2 כוסות קמח (350 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
150 גרם פיסטוק קלוף
1/4 כוס פירות יבשים קצוצים (פאפיה למשל) 
 
 אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את החמאה, שני סוגי סוכר, תמצית הווניל, גרידת התפוז וגרידת הלימון ומערבלים 2 דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים אחרי כל הוספה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
מתקבל בצק רך ודביק!! מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים ממנו מלבן גדול, עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעתיים לפחות. (אני אוהבת להכין לילה מראש) 
מחממים תנור מראש ל-180.
לאחר שהבצק קר ואחיד, חותכים את המלבן לאורך כך שנוצרים 2 מלבנים. משטחים אותם ומעריכים אותם ע"י פחיסה בעזרת כפות הידיים, עד לקבלת מלבן ארוך יותר, פחוס וברוחב של כ-6 ס"מ.
מניחים את הכיכרות בתבנית מחופה נייר אפיה, במרחק 5 ס"מ בין האחד לשני.
אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
 
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות. מצננים את כיכות הבצק האפויות 10-20 דקות בטמפ` החדר, ובעזרת סכין משוננת פורסים אותן לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ.
 
מניחים את הפרוסות כשהחלק הפרוס כלפי מעלה ואופים עוד 15-20 דק`, עד שהעוגיות זהובות ויבשות.
מצננים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה.
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
זהו, מריחים כבר את ריח הגשם באוויר? או שנאלץ לחכות עוד קצת?
בנתיים, תהנו מהמתכונים ואולי גם מריח העוגות והעוגיות....... בתנאי שתכינו .
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

85 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת