00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

בלינצ`ס הקלים בעולם

07/11/2010

אני חייבת להודות שאני לא בשלנית גדולה. גדלתי בבית בו אמא וסבתא עשו את הכל, לכן לא היה צורך להתאמץ. וכשעברנו לגור עם בן הזוג לבדנו, התברר שהוא מבשל הרבה יותר טעים ממני. אז עשינו חלוקה המקובלת על שנינו, בה הוא קיבל אחריות על תבשילים רציניים (בשר, דגים, קדרות וכד') ואפיה ואני מתעסקת עם ארוחות בוקר, תוספות,מרקים ומדי פעם סלטים. אז בתחומים שלי אני יכולה להגיד אני אלופה. למרות שארוחת בוקר נורמלית זה רק ביום שבת כשכולנו (אני, הוא ויורש העצר) יחד, אני עדיין יכולה להתגאות בתוצאות מעולות פעם אחר פעם, גם כשזה מורכב משהו.

לקצר סיפור ארוך:-), עכשיו עם הקטנצ'יק אין הרבה זמן להשקיע בבורקיטס עם חצילים, לכן העדיפות היא לדברים קלים ופשוטים הן מבחינת אופן ההכנה והן מבחינת הרכיבים. כאן אני מביאה מתכון פשוט ביותר של בלינצ'ס, אותו מצאתי במקור ברוסית (ובחרתי בין איזה 100 מתכונים שונים ומשונים).

רכיבים (כ-12 יחידות במחבת בקוטר 28ס"מ)

1.5 כוסות קמח
2 כוסות חלב (או 1 חלב+1 מים)-500 מ"ל
3 בייצים
1 כף גדושה סוכר
1 כף שמן (קנולה/סויה/חמניות)
קורט מלח

אופן ההכנה

לערבב היטב בקערה את כל הרכיבים למעט הקמח. להוסיף הקמח (מומלץ מנופה) ולערבב עד שכל הגושים נעלמים.
לחמם היטב מחבת ולשמן קלות(כל פעם לפני הטיגון). לצקת כ2/3 מצקת על המחבת ו"לטלטל" את המחבת עד שכל התחתית מכוסה בבלילה.
לטגן כדקה דקה-וחצי מכל צד עד לקבלת צבע זהוב יפה.
ממומלץ למרוח בחמאה בעודם הבלינצ'ס חמים.

הערות:
צריך שהמחבת תהיה חמה, כדי שייצאו חרירים חינניים כמו בתמונה
כמות הבלילה במצקת תהיה תלויה בקוטר המחבת איתה תעבדו. תנסו להכין יחידה-שתיים עד שתראו כמה צריך לקבלת בלינצ'ס דקים יחסית.
"לטלטל" זה לא בדיוק המונח הנכון- זה מן תנוע כזאת מעגלית שעוזרת לבלילה להתפשט על תחתית המחבת
כדאי לערבב את הבלילה כל פעם לפני הטיגון כי הקמח נוהג לשקוע
בעיקרון הבלינצ'ס מתאימים למילוי,אבל אנחנו פשוט מורחים אותם בריבה או בשמנת חמוצה+מפזרים סוכר (כן, מוזר ככל שיישמע).

שיהיה בהצלחה ובתיאבון!

ושובע טוב לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת