00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

בריבה

bariba, צפון הנמל, תל-אביב

 

לחיות נכון? למות נכון!

 

יש כאלה שאוכלים כדי לחיות ויש כאלה שחיים כדי לאכול. קוראי הבלוג הזה יודעים בדיוק לאיזה מחנה אני שייך. אני אוהב לאכול, לאכול טוב, ומייחס חשיבות (לפעמים דרמטית) לכל ארוחה וארוחה. אוכל בריא לא עושה לי את זה – ובד"כ אעדיף להישאר רעב מאשר לאכול מזון נטול שומן ודל קלוריות. זאת הסיבה שאינני מתחבר כלל לטרנד הבריאות הקולינארי הנוכחי, שהולך ומתחמם בקצב מהיר יותר מהתחממות כדור הארץ.

 

במצב עניינים רגיל לא הייתי פוקד מסעדה כמו בריבה, שכמו שניתן להבין משמה, שמה דגש על צדדיו הבריאותיים של האוכל. היא מנסה להילחם בתדמית בית החולים שדבקה באוכל הבריא – ולהוכיח שהוא יכול לענג גם מבלי להיות עתיר בשומנים ובכולסטרול. לא מדובר בבית אוכל ביתי בסגנון LIV ,אלא במסעדת גורמה לכל דבר, שמנסה ליצור מטבח איכותי ויצירתי במסגרת המגבלות הידועות. אין פה בשר, לא מטגנים בשמן, אין חומרים משמרים – והדגש הוא על חומרי גלם בעל ערכים תזונתיים גבוהים (דגים, דגנים מלאים, ירקות איכותיים וכו`). השבוע הזדמנתי למסעדה והאמת? הסתקרנתי לגלות האם אכן מצליחים ליצור כאן אוכל, שהוא גם בריא וגם טעים בעת ובעונה אחת.

 

בריבה שוכנת בצפון נמל תל-אביב ליד שפך הירקון. בעודי הולך מהחניון למסעדה, נשמתי לריאותי את העשן  הצלול מארובות רידינג - ולרגע חשבתי שאולי זה בעצם לא רעיון רע כל-כך לאכול בריא היום.

 

 

 

למסעדה חלל פנימי מודרני, נעים - וכצפוי צבוע בלבן. הגעתי למקום בשעת צהריים – וניכר שרוב הסועדים בו נמנים עם אוכלוסייה, שיודעת דבר אחד או שניים על תזונה מאוזנת וסגנון חיים בריא. העסקית כוללת מנה ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית.

 

 

למנה ראשונה הזמנתי דלעת צלויה. המנה כללה תבשיל קינואה, גרעינים ורוטב יוגורט-נענע. היתה זו מנה צבעונית ומפתיעה, שהציגה קשת מעניינת של טעמים. תבשיל הקינואה והרוטב היו מלאי טעם – ובאופן מפתיע דווקא הדלעת היתה קצת אנמית והיוותה את הצלע החלשה במנה.

 

 

למנה עיקרית הזמנתי ריזוטו ערמונים (70 ₪). זהו ריזוטו שנעשה עם שמן זית – וציר ירקות שכולל קוביות סלק, בצל ירוק, בצל וגבינת עזים צרובה. הריזוטו היה נעים לחיך, לא עיסתי או כבד. חבל רק שהבצל היה דומיננטי מדי ומשך הרבה תשומת לב. מנה טובה אך לטעמי קצת יצירתית מדי.

 

 

למנה אחרונה, מחוץ למסגרת העסקית, הזמנתי בצק פילו אפוי (36 ₪), שהוגש עם מקצפת מסקרפונה, תפוחים מקורמלים, אוכמניות – והוגש עם סורבה מלון. קינוח מוצלח, מרענן ולא מתוק מדי.

 

 

אסכם את הביקור בבריבה כך: מצד אחד אכלתי בעבר אוכל פחות טעים בלא מעט במסעדות "לא בריאותיות" בתל-אביב. מצד שני, למרות היומרה והיצירתיות, קשה לומר שהאוכל כאן הוציא אותי מגדרי. במגבלות הז`אנר המקום אולי מספק את הסחורה, אך למי שרוצה ליהנות עד הסוף מאוכל טוב, אציע לבקר במסעדות אחרות – מושחתות הרבה יותר.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת