55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מרק מולוח`יה מצרי

פלאשבק לילדותי: אחת לשנה, נוסעים לנצרת, קונים כ - 10 ק'ג של עלי מולוח'יה, שוטפים טוב טוב את העלים ומפזרים אותם על מפה לייבוש.  לאחר שהעלים יבשים לגמרי, אמי הייתה קוצצת בסכין מיוחדת (נקראת: מח'רטה) את העלים הנקיים, מחלקת אותם למנות בשקיות ניילון קטנות ויש לנו מולוכייה לכל השנה. זה המרק שכל מי שהוא נצר למשפחה מצרית מכיר, ואם לא, אז לבטח שמעתם את השם הזה בסרטים המצריים של יום שישי אחה"צ.

אז לשמחתי  הרבה, גם הילדים שלי אוהבים את המרק הזה, מה שמצריך ממני ליסוע בחודשי האביב לכפר קאסם. התענוג הגדול הוא לראות אותם מחסלים תוך שניות צלחת ענקית של אורז עם מרק מולוח'יה.

אז את המתכון הזה, אני מקדישה לך אמא, תודה שהספקת להנחיל גם לנכדיך את האהבה למרק המצרי הירוק הירוק הזה.

כדי להכין את המרק הזה צריך להיערך מראש: את עלי המולוח'יה ניתן לרכוש באיזורים בעלי ריכוז ערבי כגון: יפו, כפר קאסם, נצרת ועוד, ועונתם בחודשי הקיץ בלבד מאפריל עד סוף יולי,  או לרכוש עלי מולוח'יה מיובשים וטחונים. אני באופן אישי, מעדיפה את הטריים כמובן ומעולם לא התנסיתי בעלים המיובשים.

החומרים:

כ- 100 גרם עלי מולוח'יה שטופים, יבשים וקצוצים דק (כמו כוסברה)

נתח בשר (שפונדרה) או כמה שוקי עוף

1 בצל בגודל בינוני

עגבניה בגודל בינוני

אבקת מרק עוף

לתערובת התבלינים:

שמן

1 כף כוסברה טחונה (לא עלי כוסברה אלא תבלין כוסברה)

מלח

3-4 שיני שום

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העוף או הבשר, יחד עם הבצל והעגבניה במים רותחים, עד שמתבשלים. מוסיפים כף אבקת מרק עוף , בהתאם לכמות המרק. כאשר הבשר מבושל, יש  להסיר אותו מהמרק, כמו כן להוציא את הבצל והעגבניה ולהניחם בצד.

2. כעת יש להכין את תערובת התבלינים בנפרד: לכתוש את שיני השום יחד עם מלח והכוסברה. להוסיף את הבצל המבושל והעגבניה ולרסקם יחד עם תערובת התבלינים

3. לחמם שמן במחבת ולטגן מספר דקות את תערובת התבלינים.

4. כעת להוסיף את עלי המולוח'יה למרק ולבשל מספר דקות. לאחר מספר דקות, להוסיף את תערובת התבלינים, לערבב, לבשל עוד דקה שתיים ולהסיר מהגז.

5. להגיש עם אורז לבן חם וטרי

בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת