00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

שלוש חומוסיות בפוריידיס

בימי שבת מהווה הישוב הערבי פוריידיס מוקד משיכה לחובבי אוכל מזרחי עבור תושבי אזור הכרמל. כמו במסעדות יפו, שפונות בעיקר לקהל תל-אביבי, כך גם בפורדייס מרבית בתי האוכל מותאמים לדרישות הסועד היהודי: מחירים זולים, מנות גדולות, שירות מסביר פנים - ותפריט על טהרת הקומבינציה השחוקה לעייפה של חומוס-צ`יפס-שיפודים. בעת האחרונה יצאתי למסע בעקבות החומוס של פוריידיס. עניין אותי לדעת האם קיימת שם בשורה כלשהי בתחום הזה. פקדתי שלושה בתי אוכל מפורסמים ביישוב – והתמקדתי בהם בחומוס המקומי. להלן הממצאים.

 

מסעדת אחים אסמר

 

סביב הכיכר הראשית של פוריידיס פועלים מספר בתי אוכל והתחרות ביניהם רבה. על מנת למשוך את הלקוחות נוקטים האחים אסמר בטריק, שכנראה תמיד עובד: טיגון כדורי פלאפל בחזית המסעדה מול העוברים והשבים. בדרך זו הם מפיצים לחלל האוויר ריח משכר, שגורם לרבים להיכנס בעקבותיו פנימה. עיצוב? הצחקתם אותי. זהו בית אוכל מז`אנר הגומרים-הולכים, שהאסתטיקה ממנו והלאה. לא מדובר בחומוסיה, כי אם במסעדה מזרחית בעלת תפריט סטנדרטי.

 

 

החומוס כאן התגלה כבעל מרקם אוורירי, לא דחוס – וטעמו סתמי, נטול כל השראה. הגרגירים הנימוחים ושמן הזית הצילו אותו במשהו משיממונו. מדובר בחומוס ברמה של מסעדה מזרחית ממוצעת.

 

 

כמו כן הזמנו מסבחה. אם החומוס היה בינוני, אז המסבחה היתה גרועה. הפרשנות של האחים אסמר למסבחה דומה לאסכולה המזרח ירושלמית: גרגירי חומוס חמימים, שמוגשים עם טחינה ושמן זית (ובמקרה הזה אף עם כף חומוס אחת). בהגשה שכזאת יש חשיבות גדולה לטחינה, היא חייבת להיות איכותית, טעימה במיוחד ובעלת נוכחות נעימה. כאן היא היתה כל-כך סמיכה וגסה, עד שהמנה הפכה כמעט בלתי-אכילה.

 

 

בנוסף הזמנו סלט ערבי. ערבי? זה היה הסלט הכי אשכנזי שפגשתי - לא מתובל, חסר טעם ונטול נשמה. אולי בתוך פיתה עם פלאפל היה אפשר לאכול אותו, אך לא בצלחת.

 

 

בנוסף הוגשו מלפפון חמוץ ומספר כדורי פלאפל עם טחינה על חשבון הבית.

 

בשורה התחתונה - בשביל אוכל סתמי כמו של האחים אסמר לא צריך לנסוע עד לפוריידיס, כזה יש לנו בשפע באזור המרכז.

 

ציון: 2 כוכבים

 

 

אבו קאסם

 

להבדיל מאחים אסמר, אבו קאסם אינה מסעדה אלא חומוסיה. החומוס בה מוכן במטבח הפתוח לעיני הלקוחות – ורבים עוצרים כאן כדי לקחת גביעים הביתה. ריח טוב אופף את האוויר – וניכר שטריות היא שם המשחק. נכסנו פנימה והופתענו לגלות על הקיר תמונות של נחום גוטמן, עד שלרגע חשנו כאילו אנחנו בחומוסיה ברמת-אביב ולא בפוריידיס.

 

 

מנת החומוס גרגירים ענתה על הציפיות. החומוס היה משחתי-קרמי, עדין אבל בעל נוכחות. לא חמוץ או כבד מדי. אולי הוא לא יכנס לפנתיאון החומוס הישראלי, אך הוא בהחלט ראוי ומוצלח. חבל רק שהגרגירים הוגשו חמים מאוד וקצת נימוחים מדי

 

 

כמו כן הזמנו חומוס-פול. הפול הוגש כגרגירים שלמים – והיה בסדר, לא מעבר לזה.

 

 

בנוסף הזמנו מסבחה. המנה ניכרה בטריותה, אך היתה סטנדרטית לחלוטין בטעמה.

 

 

באופן מפתיע, מה שכבש את ליבי כאן היה דווקא הפלאפל (שמוגש בחינם). הוא לא היה בעל צורה של כדורים – אלא של אצבעות (או ערגליות). מדובר בפלאפל ירקרק מבפנים, דחוס, טעים בצורה יוצאת דופן, שרק בשבילו שווה לבקר כאן.

 

 

כמו כן הוגש סלט ירקות, שהיה טרי ומרענן.

 

לסיכום: אבו קאסם היא חומוסיה חביבה, שכל אחד ייהנה בה מחומוס טוב ומכדורי פלאפל יוצאי דופן.

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

 

אבו עלי

 

בישוב עם קונקורנציה קשה כמו פוריידיס, צריך להעריך את הצלחתה של אבו עלי. מדובר ככל הנראה במסעדה הפופולארית ביותר בישוב - ובשבת בצהריים פוקדות אותה לא מעט משפחות ישראליות. זוהי מסעדה מזרחית, שמגישה בנוסף לחומוס גם דגים, בשרים, ממולאים וכו`. בפנים אמנם ישנם שולחנות בודדים, אך בחוץ יש מקומות ישיבה נוספים.

 

 

 

הזמנו חומוס גרגירים. החומוס היה משחתי, קטיפתי בעל טעם עמוק כובש. הוא תובל בעדינות והוגש עם שמן זית נפלא. הגרגירים מאידך היו סתמיים, חסרי טעם – ולא הוסיפו מאומה. המלצתי היא להזמין כאן את החומוס יחד עם שמן זית בלבד.

 

 

כמו כן הזמנו מסבחה. היא היתה חביבה, אך כמעט נטולת תיבול. שימוש מושכל בשום ולימון יכול היה לשדרגה בהרבה.

 

 

הפיתות היו מעולות – ונהנינו גם מסלט ירקות נפלא, חמצמץ, שמומלץ מאוד להזמינו. להבדיל משני המקומות הקודמים, כאן לא הוגש פלאפל על חשבון הבית.

 

 

אבו עלי היא מסעדה נעימה, שהחומוס בה מוצדק בהחלט. לא הייתי נוסע לפה במיוחד מתל-אביב, אך בהחלט מדובר באופציה לארוחה פשוטה ומוצלחת  למי שמזדמן לסביבה. הוראות הגעה: מהכיכר המרכזית פונים לרחוב הימני, המסעדה ממוקמת כ- 15 מטר מצד ימין.

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

למי שמעוניין לסיים ארוחה בפוריידיס בטעם מתוק, בממתקי נצרת (בצידה השמאלי של הכיכר הראשית) מוגשת כנאפה טובה, אם כי קצת מתוקה מדי, שנעשית במקום.

 

 

 

לסיכום: לא חזרתי מפוריידיס עם בשורת חומוס יוצאת דופן בקנה מידה ארצי, אך גיליתי בה 2 מקומות חביבים, שראויים להימצא על מפת החומוס הישראלית. מומלץ לשלב ארוחה ביישוב עם ביקור באחת מהאטרקציות התיירותיות הרבות באזור (הר הכרמל, נחל תנינים, זיכרון יעקב, חוף דור ועוד).

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת