00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גבינה לימונית בשכבות

בסוף השבוע האחרון מאד התחשק לי להכין עוגת גבינה קרה בטעם לימוני ועשיר ורצוי בשכבות.
האיש שלי תמיד מתלונן שאת כל עוגות הרושם או העוגות המושקעות יותר אני מכינה רק לארועים משפחתיים או שבתות משפחתיות מורחבות ולא לנו, למשפחה המצומצמת.
טוב הוא צודק! אבל מי מאיתנו באמת מכין עוגה מושקעת לסתם סוף שבוע בבית? ולמי בכלל יש זמן לעבודה ממושכת במטבח כשיש עוד כל כך הרבה עיניינים על הראש. מה שמעניין זה שכשצריך כבר להכין עוגה כזו, מוצאים את הזמן ומתכננים אותו כך שהעוגה אכן תהיה מוכנה בזמן, מושקעת ויפה.
הפעם החלטתי להשקיע קצת יותר זמן ולהכין עוגה גבוהה, מרשימה ורצוי שתהיה גם טעימה .
 
עברתי ברשת על המון מתכוני עוגות גבינה קרות וב-99% מהן המתכון הכיל אינסטנט פודינג. טוב, אז הפעם ממש לא בא לי להכניס אינסטנט פודינג לעוגה וכן רציתי להשתמש בג`לטין לייצוב ביחד עם הקצפת שמנת מתוקה, גבינת טוב טעם אחת ושמת חמוצה, ידעתי שתהיה עוגה יציבה וטובה לחיתוך. אז כך עשיתי..
 
 
עוגת גבינה לימונית בשכבות
 
מצרכים לבסיס ולשכבה המרכזית:
4 חלמונים
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר (150 גר`)
3/4 כוס קמח תופח (105 גר`)
 
מצרכים למלית הגבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
130 גר` סוכר (קצת פחות מ-3/4 כוס)
 
14 גר` ג`לטין
1/4 כוס מים קרים
 
1 גביע גבינה לבנה (250 גר`)
1 חבילה גבינת טוב טעם (250 גר`)
1 גביע שמנת חמוצה 15%
גרידה מלימון אחד
מיץ מחצי לימון קטן
50 גר` סוכר
 
ריבה כל שהיא רצוי אדומה.
 
אופן הכנת בצק ספוג:
בקערת המקסר מקציפים את החלבונים ביחד עם הסוכר לקצף יציב.
מורידים מהירות, מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד להטמעתם.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לתערובת אחידה. מכבים את המקסר ומערבבים שוב בעזרת לקקן כדי לוודא שלא נשארו גושי קמח.
מרפדים בנייר אפיה שתי תבניות אפיה קפיציות בקוטר 26 , שופכים את הבצק באופן שווה לשתי התבניות ואופים 10 דק` בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
* ניתן לאפות את הבצק בתבנית תנור מחופה נייר אפיה ואח"כ לקרוץ עיגולים בקוטר התבנית העגולה בה תהיה העוגה. (לשכבת הבסיס עיגול שלם ולשכבה המרכזית יש לחתוך חלקי עיגול ו"לעשות פאזל").
 
להכנת המלית:
1.בקערת המקסר מקציפים 2 שמנת מתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
2. ל-1/4 כוס מים קרים שופכים את שקית הג`לטין ומשהים כרבע שעה. מכניסים את הכוס למיקרוגל ומחממים 10 שניות עד להמסת הג`לטין.
3. בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינות, השמנת החמוצה, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון.
4. לוקחים 2 כפות מתערובת הגבינה ושמים בכוס עם הג`לטין המומס (לאחר המסתו במיקרוגל) ומערבבים היטב כך שלא יהיו גושים.
5. מוסיפים את הג`לטין המעורבב עם הגבינה לקערת הגבינות ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ושוב מערבבים היטב לתערובת אחידה.
 
הרכבת העוגה:
1. בתבנית קפיצית עם שקף מסביב שמים כבסיס את עוגת הספוג.
2. מורחים את העוגה בריבה בצורה אחידה ובשכבה לא עבה.
3. שמים מחצית ממלית הגבינה
4. מניחים את עיגול עוגת הספוג השני ושוב מורחים בריבה.
5. שופכים את המחצית השניה של מלית הגבינה.
6. עוטפים בניילון נצמד (או שמים בבית עוגה סגור) ומכניסים למקרר ללילה.
7. רצוי לעטר את החלק העליון של העוגה ברוטב פסיפלורה או בפירות יער. לי לצערי לא היה.
 
 
 
 
 
 
 
 
שיהיה סוף שבוע נעים וטעים לכולם
 
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת