00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מאפינס שוקולד מפתיעים

טוב,המאפינס מפתיעים מכמה סיבות. דבר ראשון הפתעתי את עצמי ועשיתי אותם בהחלטה של רגע. המתכון מעת נעמה רן נלקח ממגיזן לנשים ושמו המקורי "קאפקייקס שוקולד עם קרם שוקולד" והוא תויג כ"בריא" ותראו בהמשך למה. נראה לי שפיספסתי משהו כי  יצאו לי מאפינס לכל דבר ולא קאפקייקס כפי שהיה רשום(אולי כי ויתרתי על הקרם). ואולי כי בדרך לא ממש שמרתי על כוונות המשוררת ודי אילתרתי עם הרכיבים . סתם כי בא לי לאלתר :-) אבל ללא ספק, החבר'ה יצאו מצוין בטעם וגם במרקם! מומלץ בחום.

רכיבים (ל-8 יחידות בתבנית שקעים גדולים)
- 1/2 כוס מים
- 1/3 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כוס שמן קנולה*
- תחליף סוכר השווה ל-3/4 כוס סוכר**
- 1/2 גביע (100 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה***
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס פחות כף קמח מלא
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 2 ביצים טרופות

לקרם
- 200 גר' שוקולד מריר ללא סוכר
- 6 כפות חלב

ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את השקעים.
שמים את המים והקקאו בסיר קטן ומחממים עד לקבלת נוזל אחיד. מסירים מהכיריים, מצננים קצת ומוסיפים את השמן, תחליף הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את היוגורט (או השמנת) ומערבבים.
בקערה נפרדת שמים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה והמלח ומערבבים במזלג. מוסיפים לעיסת הקקאו ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהעיסה אחידה.
יוצקים את התערובת לשקעים ואופים כ-20 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים לחלוטין.
הקרם: ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל, מפעילים ל-25 שניות, מוציאים, מנערים את הקערה, מכניסים ל-20 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים. אם צריך חוזרים על הפעולה עד שהקרם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעה. כשהקרם מתקשה מעט מזלפים או מורחים בנדיבות על כיפת הקאפקייק.

הערות שלי:
*שמתי 1/4 כוס שמן ו-1/4 שקדיה (ממרח שקדים טחונים)
** יש גבול לכמה בריאה אני מעוניינת להיות- שמתי סוכר רגיל
*** היה לי רק יוגורט עיזים אז זה מה נכנס בפנים
והוספתי בסוף משהו כמו כף של נבט חיטה- מין פתיתים קטנים כאלה שקניתי פעם בחנות טבע (לאחר האפיה לא הורגש הטעם כלל).
בפעם הבאה אני אוסיף אגוזי מלך, נראה לי ייצא חביב.

בהצלחה ובתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת