00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

געגוע למטבח + הקינוח הכי טעים שיצא לי לטעום

אני אוהבת את המטבח, מקום המסתור שלי, המקום בו אני יכולה להרגע ולשכוח מכל הצרות. כאשר האורטופד בישר לי שאצטרך להפסיק עם זה כמקצוע, ליבי נשבר. עד היום זה חסר לי והייתי נותנת הכל כדי לחזור לסרוויסים מטורפים בסופם אני מלאת אדרנלין, אבל זה כבר לא יקרה ואני די משלימה עם זה.

המטבח שאני מרגישה בו הכי שלמה, מלבד המטבח שלי (או יותר נכון של אחותי הגדולה) זה המטבח בביתם של רימה ואלון. רימה אולברה, שפית מדהימה, חברה טובה ואחות לכל דבר. רובכם וככה גם אני התחלתי, מכירים את רימה מהתוכנית "דואט" שמשודרת בערוץ האוכל, החיים הטובים והטיולים. לפני כשנה בערך הכרנו במהלך סדנת בשר נא שהיא העבירה ולאט לאט הכרנו ונקשרנו. אלון, בעלה, אימץ אותי בתור אחותו הקטנה וכך הפכה השנה האחרונה לשנה הטובה בחיי.

פעם בחודש מתקיימת ארוחה מיוחדת , בה לא משנה מה יוגש, אני מנסה, טועמת ובעיקר סומכת על רימה בעיניים עצומות. אוכל כמו שידיה של רימה מייצרות, לא נתקלתי באף מקום. אוהבת את המגע, את הטעמים, את האהבה והתשוקה שיש לה לאוכל.. מזהירה אתכם שזה מדבק..

בארוחה האחרונה שהוקדשה למטבח האיטלקי, כחלק ממנת הקינוח בארוחה, רימה הכינה:

Cioccolato Bomba - 80% bittersweet Valrhonb chocolate and espresso mousse torte with lemon and grappa gelato

בתור אחת שלא אוהבת קינוחים השילוב של הגלידה החמצמצה עם המוס / עוגה המרירים-מתוקים היה פשוט אלוהי!!

ביקשתי רשות מרימה לפרסם את המתכון אצלי בבלוג והיא הסכימה (הכבוד הוא שלי)...

אני מביאה את המתכון כמו שרימה כתבה לי אותו.. אם יש שאלות.. אני וגם היא (אם צריך) כאן..

Big part of that dessert is the ice cream,not so easy to make. I used my ripe meyers lemons from my tree..
if u can't get ripe meyers then buy best quality vanilla ice cream and pour a shot of grappa, kahlua, or limoncello over it....

Ingredients:
340 g best-quality dark chocolate, I used half Valrhona 60% and half Valrhona 80%
100 ml. cream
150 ml. espresso
1/2 vanilla bean, scrape out the seeds and let it sit in the espresso for 5 mins before using the espresso for the recipe
5 eggs
Pinch salt
100 g sugar
2 tsp. flour

Method:

melt the chocolate, cream, and espresso in a bain marie. Remember not to stir the chocolate until it has melted.
when it is melted, stir with a wooden spoon until smooth.
In Kitchenaid, whip the eggs using the whisk attachment, with the sugar and pinch salt, for about 10+ mins on second-to-highest speed, until they are very thick and will hold ribbon shape.
Then add the flour and beat 1 min . more.
fold in 1/2 of the eggs mixture into the chocolate mixture, then fold in the remaining half.
Cover a 23cm springform pan on the outside with aluminium foin, spray the inside with Pam spray.
Cook at 160C for about 2 hrs, IN BAIN MARIE, with water reaching 2/3 way up side of the springform.
Test after 1.5 hrs.
A toothpick should come out showing the residue on it as if it was a thick mousse, it will never come out clean as with regular cakes.
You can also shake the pan, it should not be "Jiggly" when it is done.
Let cool completely, the, SCOOP out portions with a big serving spoon. It will not be able to be cut into clean slices.

I served it with meyer's lemon ice cream with it, to make, infuse the milk with lots of meyer's lemon's zest when making the base, then strain out before freezing it. also good served with a glass of Grappa

חלק מהקסם של הקינוח הזה, זה חוסר הפלצנות שבו.. גם השילוב בין מתוק - מריר לבין מתוק - חמוץ הקינוח.

באותו הערב הגעתי הביתה בסביבות 4 לפנות בוקר ואחד מהחברים הבודדים שלי שהיה זמין לצ'אט בפייסבוק קיבל שטף של סופרלטיבים על כמה הארוחה הזו היתה מדהימה.

Rima, my love, i want to thank you for being part of my family. As i told you recently, on my birthday, when i'm looking back for the past year i have to say that in some way that was one of my best years.. I met you & Alon and in short time you two became as a family to me.
Tnx for every minute of being together - talking, crying, smiling, hugging and more (eating and drinking).

את התמונה בפוסט צילמה: Cara Platinumberg
את יתר התמונות מהעבר ניתן למצוא באלבום המדהים הזה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת