00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגיות שיבולת שועל עם תמרים ואגוזים

02/11/2010
מיד כשראיתי את העוגיות האלה בבלוג המשגע של שירלי נמש, החלטתי להכין אותן. אני מאד אוהבת קוואקר, מאד אוהבת תמרים ואגוזים, אוהבת שוקולד לבן, אוהבת לאפות.... אז מה נשאר?

כאילו מישהו שמע אותי שם למעלה על תכניותי להכין את העוגיות הטעימות האלה ונחת אצלי בבית ארגז של תמרים מסוג מג`הול שאני כ"כ אוהבת. סימן  גדול יותר מזה לא יכולתי לקבל ומיד ניגשתי לעבודה.

* לקצוץ תמרים זה לא תענוג כ"כ גדול אבל שווה את כל הטירחה.

את המתכון שיניתי מעט  והתאמתי אותו לחשקים שלי ולאהבות של בני הבית.

 

 עוגיות שיבולת שועל, תמרים ואגוזים מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט

מצרכים:

200 גר` חמאה רכה

200 גר` סוכר חום בהיר

2 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל) (200 גר`)

כוס תמרים קצוצים מזן מג`הול

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

1. בקערת המקסר מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) ואת תמצית הוניל וממשיכים לערבל.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתיה ואבקת האפיה. מוסיפים את תערובת הקמח למקסר ומערבלים עד הטמעת הקמח בתערובת החמאה והביצים.

3. מוסיפים שיבולת שועל, אגוזים ותמרים ומערבלים עוד כחצי דקה עד שהתערובת אחידה.

4. בעזרת כף גלידה קפיצית גורפים כ-1/3 כדור בצק ומניחים על תבנית אפיה מחופה נייר אפיה. בעזרת האצבעות מישרים ומעגלים את הכדורים ומשטחים אותם מעט.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10-12 דק`.

מתקבלות עוגיות רכות ולא קריספיות אבל טעימות ונטרפות.

הערות:

* העוגיות מחזיקות כ-4 ימים בכלי אטום היטב.

* ניתן להחליף ולשנות את סוגי האגוזים וכמובן את התמרים בפרי מיובש אחר.

* הפעם וויתרתי על השוקולד הלבן אבל הוא בהחלט מתוכנן לפעם הבאה! ואפשר כמובן להחליף אותו בשוקולד מריר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת