00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מלבי

איזה כייף לחזור!!
כבר שבועיים שלא פרסמתי רשומה חדשה מכיוון שהמצלמה האהובה שלי התקלקלה, האמת שגם בזמן האחרון שבקושי בישלתי כי המון היינו בחוץ כך שביחד יצא שעשיתי הפסקה קצרה.
עדיין לא קניתי מצלמה חדשה אבל כן השאלתי מאמא שלי את המצלמה שלה לזמן בלתי מוגבל, עד שסוף סוף אתפנה לקנות לי אחת משלי, כזו שתשרת אותי במטבח ובטיולים המשפחתיים.
אז בסוף השבוע הזה סוף סוף נכנסתי למטבח ותחת ידיי יצאו כמה וכמה דברים טעימים אותם אני אפרסם בימים הקרובים (בהנאה מרובה יש לומר! התגעגעתי!)
 
אז למה מלבי? ראיתי שבמקרר שוכבים להם כמה ליטר חלב מיותרים ולפני שהתוקף יפוג החלטתי להכין קינוח לארוחת ליל שבת. פתחתי את ספר המתוקים של קרין גורן ולא התאכזבתי!
המתכון מוצלח מאד! המלבי התחסל במהירות ומפיות הסועדים בארוחה שמעתי רק מחמאות.
אתם מוזמנים לנסות.
 
מלבי משפחתי קרין גורן
 
מצרכים:
1 ליטר חלב 3% שומן
2/3 כוס קורנפלור (85 גר`)
3 כפות מי ורדים או כמה טיפות תמצית מי ורדים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גר`)
1/2 כוס סוכר (100 גר`)
 
להגשה:
1/2 כפית קינמון (לא שמתי)
תותים
פיסטוקים קצוצים וקלויים
דבש / סילאן (לא שמתי)
סירופ אדום
 
אופן ההכנה:
1. מוזגים לקערה כוס וחצי מהחלב, מוסיפים את הקורנפלור ומי הורדים ומערבבים היטב עד שכל גושי הקורנפלור נעלמים.
2. לסיר גדול יוצקים את יתרת החלב, השמנת המתוקה והסוכר ומחממים תוך ערבוב מידי פעם, עד לסף רתיחה.
3. מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים ללא הפסקה כדקה וחצי שתיים עד שהתערובת מסמיכה מאד ומתחילה לרתוח.
בבעבוע הראשון מסירים מהאש.
4. יוצקים את המלבי החם לקערה, מכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למנוע קרום) ומאשפזים במקרר ל-4 שעות לפחות.
5. הופכים את הקערה על צלחת הגשה גדולה, מפזרים פיסטוקים ושופכים מעל את הסירופ האדום.
*אני העדפתי לשים פיסטוקים ולשפוך סירופ אדום לכל אחד בצלחתו.
 
 
 
כל כך קל להכנה וכל כך טעים!
 
הערות:
* חילוץ המלבי מהקערה היה לי קצת קשה והמלבי החליק למגש בצורה לא ממש אסטטית, לכן לדעתי עדיף להכין את המלבי בכוסות אישיות במקום בקערה אחת מרכזית.
* סירופ אדום ניתן להכין מסוכר, מים ומי ורדים ובשביל הצבע להוסיף רכז רימונים או פשוט פטל אדום. (כוס וחצי סוכר על כוס מים + 2 כפות תרכיז מיץ פטל)
* אני קניתי סירופ של בית יצחק והוא היה מעולה!
 
 
שיהיה שבוע מעולה לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת