88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

טבית חמין עוף ממולא

05/11/2010

טבית - חמין עוף ממולא באורז והמהדרין מוסיפים למילוי קורקבנים ובשר טחון. 

הוראות מקדימות: 

  1. אני מכינה עוף בלי העור, מי שאוהב, יכול להשאיר ולשים מילוי גם מתחת לעור
  2. לנקות ולשטוף היטב את העוף, להניח במסננת ליבוש
  3. את הביצים לשטוף ולהרתיח כעשר דקות בסיר נפרד
  4. הכי טעים להוסיף קורקבנים/בשר טחון. אם מוסיפים קורקבנים, יש לתת להם בישול ראשוני, לנקות להרתיח פעמיים ולקצוץ

מצרכים:

  1. 1 עוף בגודל בינוני
  2. 2 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
  3. לערבב בקערית: 1 כפית מלח + 2 כפיות פלפל שחור + 2 כפיות פפריקה מתוקה + 2 כפיות שטוחות של בהרט
  4. 1/2 כוס שמן קנולה
  5. 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
  6. 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  7. ביצים לחמין לפי מספר הסועדים 

הוראות הכנה

  1. לערבב בקערית: מחצית מכמות התבלינים + 1 כף מהשמן, למרוח בתערובת את העוף. כדאי להשתמש בכפפות חד פעמי, להניח העוף על מגש
  2. בסיר שיתאים לחמין, לשים 2 כפות מהשמן, לטגן את העוף מכל הצדדים, להחזיר את העוף למגש לקירור.
  3. באותו סיר, לשפוך את יתרת השמן, להשחים בצל, להוסיף עגבניות ולערבב
  4. אם יש קורקבנים/בשר זה הזמן להוסיף, לערבב ולבשל 10 דקות ללא מכסה.
  5. להוסיף את האורז, שאר התבלינים, מים עד לכיסוי האורז, לערבב ולהמשיך לבשל 10 דקות על אש נמוכה, בסיר מכוסה. לערבב כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק לסיר, אם יבש, להוסיף מים.
  6. לכבות את האש ולתת לאורז ל"נוח" ולהתקרר מעט.
  7. לעשות בסיר גומה, להזיז את האורז לצדדים ולהכניס את העוף לתוך הגומה. לקחת מעט מהאורז ולמלא את העוף, לא לדחוס הרבה אורז, לפזר עם מזלג את יתרת האורז מצידי העוף.
  8. להצמיד את רגלי העוף ולקשור עם חוט קשירה מיוחד. (אני "סוגרת" עם ביצה שהופכת לביצת חמין) ולהפוך את העוף כך שהוא "ישכב" על הבטן.
  9. לשפוך 1 כוס מים מהברז מסביב לאורז, לתת רתיחה אחת, להנמיך את האש, לבשל במכסה סגור על אש נמוכה חצי שעה. לבדוק מידי פעם, אם חסר מים להוסיף.
  10. לסדר את הביצים מסביב לעוף
  11. אחרי חצי שעה של בישול, לכבות את האש.
  12. להניח את הסיר על הפלטה או בתנור על רשת (אני שמה בתנור בשעה 11:00 בלילה) בחום של עד 100 מעלות, לא יותר, על מנת שהאורז לא יתייבש.
  13. אם שמים על הפלטה, להניח גם רשת מתחת לסיר.
  14. לבדוק בבוקר, אם צריך, להוסיף מעט מים בצדדים.

 

בתיאבון ותהנו

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת