55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

נזיד עדשים כתומות

19/12/2014

גדלתי על הנזיד האדום האדום הזה. יותר נכון כתום. אהבתי לטבול לתוכו שאריות של לחם, אהבתי אותו עם איטריות דקיקות, אהבתי אותו עם בצל מטוגן. אז אוכל של חורף בשבילי הוא מרק עדשים כתומות.

אימי סיפרה לי שמרק העדשים האדומות היה מרק "של עניים", אין בו עוף ובשר. במצרים של שנות ה -40, אם אין כסף לבשר, טובלים לחם במרק עדשים.

המצרכים:

2 כוסות עדשים אדומות מושרות במים רותחים כחצי שעה.

4-5 ליטר מים

2 כפות אבקת מרק עוף

כף כמון

פלפל, מלח - לפי הטעם.

תוספות למרק:

3-4 בצלים חתוכים לרצועות ומטוגנים

איטריות דקות למרק

אופן ההכנה:

1. שוטפים את העדשים היטב ממי ההשריה, מסננים ומבשלים עם המים, עד שהעדשים מקבלות צבע צהוב חרדל, מדי פעם מסירים את הקצף הלבן שמצטבר מעל. מוסיפים את אבקת מרק עוף , הכמון, המלח והפלפל. טועמים ומשפרים טעמים. ממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככות לגמרי. 

2. להעמקת צבע המרק ניתן להוסיף רבע כפית של כורכום. 

עכשיו יש כמה אופציות להוסיף לנזיד:

1. תוספת בצל מטוגן כמה דקות לפני סיום הבישול. הבצל המטוגן מוסיף המון טעם לנזיד

2. תוספת איטריות דקות ובישולן, תוך כדי ערבוב כ - 10 דקות. 

3. אפשר לטחון את המרק ולהגיש אותו חלק וקרמי.

בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת