33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוף ותפוח אדמה.

אני צמחונית כבר הרבה שנים.כשנישאתי לא הסכמתי לגעת בבשר, עוף וכל מיני מוצרים אחרים מן החי.

גם כשהילדים היו קטנים בעלי הכין מנות בשריות לארוחות השבת ואחרות.

נוצר מצב שככל שהילדים גדלו ועברו לאכול ארוחות צהרים בבית ולא בחדר האוכל, היה צריך להכין מנה בשרית לצד מנות אחרות, כיון שהם לא צמחונים ודרשו בשר .

נאלצתי להתפשר וכבר כמה שנים שאני מכינה עוף או שניצל, כיום הבן הגדול שלי מטגן שניצלים לעיתים,תמיד מחפש דרכים נוספות להעשיר את ולגוון את השניצלים.

מנות נוספות כגון צלי בקר,קציצות ברוטב, מאכלי קדירה , מרקים בשריים ועוד מכין בעלי ואני מוודא שהוא מכין כמות גדולה המספיקה ליומיים לפחות  וזו גאוותי הגדולה, כמה שפחות להתעסק ולגעת בבשר ,כן ייטב לי.

כשאני קונה עוף באיטליז אני מבקשת שינקו היטב את החלקים כך שלא אצטרך לגעת יותר מידי .

לרוב אני מכינה עוף במרינדה של סויה, פפריקה, דבש, רוטב צי'לי מתוק ופלפל שחור, מערבבת את חלקי העוף בתוך כלי גדול , משרה כשעה , מסדרת בתבנית אפייה ואופה כשעה בחום של 190 מעלות.

והרי לראייה...

מנה נוספת שאני אוהבת להכין היא תפוח אדמה. לפחות פעם בשבוע אני מגוונת את תפריט ארוחת הצהרים במנה זו. באופן כללי אני חותכת את התפודים לרבעים או חצאים, מתבלת במלח ,פלפל, פפריקה ואופה בחום של 190 מעלות, טורבו למשך שעה ,אחרי שעה מעבירה לגריל וצולה כדי להשחים את תפוחי האדמה.

אפשרות נוספת היא לקלף את התפודים, לחתוך לקוביות לבשל כחצי שעה ואז להעביר לתבנית אפייה לתבל בשמן זית, פפריקה, מלח גס, ופלפל שחור לאפות עוד כשעה עד שהתפודים שחומים.

הידעתם שבימים אלו התחילו לזרוע  שטחים של תפוחי אדמה, והתפוחים שאנו קונים הם מקרור .. העמילן של תפוח האדמה הופך לגלוקוז/ סוכר ולכן הם מתוקים יותר מהרגיל ורכים גם אחרי אפייה וצלייה.

חשוב מאוד שאנשים החולים בסכרת ימנעו מלאכול תפוחי אדמה, נכון הם טעימים אך בעלי ערך קליגמי גבוה, המעודד הפרשת אינסולין ותפקודי לבלב גבוהים.

שבת שלום ובתאבון.

אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת