55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מקלובה - תבשיל אורז ירקות ובשר

המקלובה היא מאכל ערבי . בערבית מקלובה - הפוכה. זאת משום שלאחר הבישול הופכים את הסיר

לצלחת הגשה רחבה ומה שנגלה לעינינו הוא שכבות של בשר/ עוף, ירקות ואורז... והטעם - גן עדן...

החומרים:

1 עוף שלם חתוך לנתחים או 8-10 שוקיים או 1 קג` של בשר מס` 5.

1 חציל חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ או לקוביות

2 תפא"ד קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ (לחילופין ניתן להשתמש בבטטה)

2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות

2 קישואים חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 סמ`

כרובית קטנה מפורקת לפרחים

2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות

2 כוסות אורז פרסי

חופן איטריות דקות (לא חובה)

4 כוסות מים

1 כפית בהראט

מלח, פלפל שחור

חצי כף אבקת מרק עוף

כורכום (כאופציה)

וכעת להכנה:

1. מחלקים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב, פורסים את החצילים, הקישואים, והבצל,  משמנים את כל

הירקות בשמן זית, ממליחים ומסדרים אותם בתבנית אפיה משומנת, צולים אותם עד להזהבתם. (במקור, יש

לטגן את כל הירקות בשמן זית, אבל אנחנו מחפשים לחסוך בקלוריות, אז אפשר להסתפק בצליית הירקות,

עם פחות שמן). שמים בצד.

 2. עוף - שוטפים את חלקי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים אותו קלות בשמן, מוזגים עליו מים ומרתיחים עם אבקת מרק עוף,

ממשיכים לבשלו במשך כחצי שעה באש נמוכה. מסירים מהאש ומניחים בצד. 

בשר - חותכים את הבשר לקוביות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים אותם מס` דקות מכל צד, במחבת עם שמן זית, לסגירה.

מעבירים לסיר לחץ, מכסים את הבשר במים ומבשלים כ- 20 דקות. (חשוב לדעת להשתמש בסיר לחץ - לא

לפתוח את סיר הלחץ בזמן הבישול וגם לאחריו וכו`..). שומרים את נוזלי הבישול בצד. מצננים את

הבשר.  

3. שוטפים את האורז, מוזגים על האורז מים רותחים וכף מלח ומכסים לחצי שעה. מסננים את המים. מערבבים את האורז עם כפית של בהראט. 

4. וכעת להרכבת המנה: את התבשיל יש לבשל בסיר  גדול, שיכיל את כל המרכיבים, (אני השתמשתי בסיר של ניאופלם , שום דבר לא נדבק בו). מחממים שמן זית (כמות נדיבה) בסיר ומסדרים בשכבות: פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר, ממליחים ומפלפלים ומטגנים אותם כדקה מכל צד. מפזרים מעליהם שכבה דקה של אורז ומתבלים במעט מלח.  מסדרים חלק מהירקות המטוגנים: החצילים, הגזר, הכרובית, הבצל והקישואים, מעליהם את עוד שכבה של האורז ועוד שכבה של ירקות. 

מעל כל הירקות מפזרים את יתרת האורז, מסדרים את הבשר או העוף (או שניהם..) על האורז ומוזגים את מי הבישול ששמנו בצד עד לגובה של סמ' אחד מעל לאורז

מתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם, פה ניתן לפזר מעל את האיטריות הדקות. אם מי הבישול לא כיסו את

כל האורז, להוסיף עוד מים רותחים עד לכיסויו המלא.

5. מרתיחים ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה ביותר במשך כשעתיים. אם במהלך

הבישול רואים שאין עוד מים והאורז עדיין לא מבושל, ניתן להוסיף עוד מים רותחים.

6. כשהתבשיל מוכן, הופכים את הסיר בזהירות על צלחת הגשה גדולה.

הצעת הגשה:

ניתן לפזר בצדדים צנוברים, פיסטוקים קלופים או על גבי פיתה עיראקית..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת