55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מג`דרה עדשים ובורגול

להכין מג'דרה למדתי מאמא שלי. זה היה ויישאר אחד המאכלים האהובים עלי. ואצלנו - את המג'דרה אוכלים עם סלט ירקות  מעל, כשמיצי הסלט נספגים באורז. אבל כשטעמתי במסעדה לבנונית מג'דרה  עם בורגול.... הייתי חייבת להשיג את המתכון

החומרים:

1 כוס עדשים חומות מושרות במים למשך כ - 3 שעות

11/2 כוסות בורגול דק, שאותו יש להשרות במים כחצי שעה

3 כוסות מים

1/2 כוס שמן זית

2-3 בצלים חתוכים לקוביות או לרצועות

מלח

קינמון (לא חובה)

ולהכנה:

1. לאחר ההשריה, יש לשטוף את העדשים ולבשלם יחד עם 3 כוסות מים ומלח למשך כעשרים דקות, עד לריכוכם. לטעום ולבדוק שהעדשים אכן רוככו.

2. לסנן את הבורגול,  ולבשלו בכ- 2 כוסות מים. ניתן להשתמש בחלק מהמים שבהם בישלנו את העדשים, כדי שהבורגול יקבל את צבעו החום והיפה. להוסיף את העדשים המבושלות מעל לבורגול ולבשל עד שהמים נספגים.

3. לטגן את הבצל בשמת זית, להסיר התבשיל מהגז ולקשטו בבצל המטוגן.

טעמו של הבצל, מוסיף המון למג'דרה ולכן מומלץ שלא לוותר עליו.

מי שרוצה להחליף את הבורגול באורז, יש לבצע את התהליך ולבשל את האורז, כאשר על כל כוס אורז מוסיפים 1 וחצי כוסות מים רותחים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת