00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוטב לשקשוקה ועוד

 

 

 

רוטב שקשוקה ועוד

יכול לשמש כבסיס לרטבים שונים,

עם תוספות קטנות בלבד, אותה גברת בשינוי אדרת .

לדגים בבישול ובאפיה, לפסטות, ולביצים כמובן.

 

במחבת לחמם כ-1/4 כוס שמן קנולה,

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות להוסיף למחבת ולטגן  עד הזהבה קלה,

1 פלפלון חריף, חצוי, נקי מגרעינים לפרוס דק, להוסיף למחבת, לטגן ולערבב יחד כ- 5 דקות

 

2 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לרצועות,

2 פלפלים ירוקים בשרניים וגדולים או מהזן הבהיר והדק, נקיים מגרעינים וחלקים לבנים, לפרוס לרצועות,

להוסיף לבצל המטוגן לבשל יחד כ 7 דקות, או עד שהפלפלון החריף מתרכך

 

 

 

 

 

 

5-6 עגבניות בשלות, חלוטות במים רותחים, קלופות וחתוכות לקוביות,

 

להוסיף למחבת, לתבל בפלפל ומלח, לבשל עד ריכוך, והגרת נוזלים.

מי שרוצה הרבה רוטב, יכול להוסיף 1 קופסה קטנה  שימורים, רוטב שקשוקה. לבשל יחד כ-10 דקות,

לתקן תיבול להוסיף מלח לפי הצורך. לחילופין, אפשר להוסיף קופסה קטנה רסק עגבניות רגיל.

לתקן תיבול,

 

 

 

 

 

 

 

 

מכינים כמות גדולה.

מורידים כמות הדרושה להכנה במחבת קטנה, להוסיף מעל הירקות, בזהירות,  שתי ביצים טריות שלמות, להמליחן קלות, וליתר חריפות להוסיף צ'ילי גרוס, לכסות ולבשל עד שחלמון הביצה מקבל את המרקם האהוב עליכם, נוזלי, או מוצק יותר.

*לחם טרי לתבול ברוטב. 

 

*מידת החמיצות של העגבניה משתנה מעונה לעונה, ולפי הזנים השונים. על כן ניתן לטעום ולהוסיף מעט סוכר לשבירת החמצמצות,

כ-1/4 כפית סוכר, (+-) ולאזן את הטעם . 

*הרוטב יכול לשמש כמצע לאפיית דגים בתנור,

 **לבישול   דגים ברוטב, על הכיריים, כ-30 דקות. מוסיפים 6 שיני שום כתוש לרוטב, פרוסות דקות מ- חצי לימון טרי,  מערבבים, 

מורחים על הדגים שמן זית פפריקה מתוקה ומעט מלח גס, 

 מניחים את הדגים מעל הירקות, ומרטיבים במהלך הבישול, פעמיים לפחות עם הרוטב, , סיר מכוסה חלקית..

***רוטב לפסטה:  בשלב טיגון הבצל, להוסיף פטריות שמפיניון פרוסות, ללא הרגל,

ולהוסיף כוס יין מתוק  (של קידוש) לקראת 10 דקות בישול אחרונות,  וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק,

 לערבב ולתקן תיבול , מעולה עם ספגטי, מקרוני, פסטה מסולסלת, חלולה קצרה/ארוכה  וכד'.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת