55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מאפה גבינות ועלי סיגר

כמה פשוט - ככה טעים, גם כארוחת ערב חלבית קלילה וגם לאירוח. מאפה שאפשר להכין אותו בהמון וריאציות וטעמים, אני אתן את הוריאציה החלבית והפשוטה:

החומרים:

כ -15 עלי סיגר

כ - 150 גר` גבינה בולגרית

גבינת קשקבל מגורדת(לחילופין, ניתן להשתמש בכל גבינה שיש במקרר, כולל שילוב של גבינות קשות

ורכות)

1 ביצה

שמנת לבישול 10%

קצח - לקישוט

חמאה לשימון

ההכנה:

משמנים בחמאה תבנית פיירקס עגולה

מכינים תערובת מהגבינות, ניתן לתבל בפלפל שחור (מלח יש כבר בבולגרית), כמובן שניתן להשתמש בכל

גבינה שיש במקרר ולהכין תערובת מהגבינות.

חוצים כל עלה סיגר לשניים.

ממלאים כל עלה סיגר בכף ממלית הגבינות, מגלגלים, יוצרים שבלול ומניחים בתבנית, כך מכינים מכל עלי

הסיגר, כאשר כל שבלול מניחים בצמוד ובצפיפות בתבנית עגולה.

שופכים מעל השבלולים המסודרים את השמנת, לאחר מכן מורחים את הביצה על פני המאפה. מפזרים

גרגרי קצח.

אופים במשך כ - 10 -15 דקות, עד שהחלק העליון של המאפה מקבל צבע שזוף וקריספי.

 

רעיונות לגיוון:

ניתן למלא את עלי הסיגר בתוספת של עגבניות מיובשות, תוספת של זיתים, פטריות ובצל, תפא"ד ועוד.

כמובן שניתן להכין מאפה זה כבשרי.

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת