77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

בצק פילו ממולא גבינות ותרד

24/10/2010

 

הוראות מקדימות: 

  1. את הבצק יש להפשיר במקרר לפחות 12 שעות
  2. להכין תבנית מתאימה כך שהשוליים יצאו טיפה מהתבנית
  3. בכל זמן ההכנה, חשוב להניח על הדפים מגבת לחה כדי שלא יתייבשו – להכין מראש
  4. לחמם תנור ל-200 מעלות
  5. אפשר לערבב איזה גבינות שאוהבים
  6. להכין 100 גרם חמאה מומסת

מצרכים: 

1 חבילה של בצק פילו מופשר

1 חבילה של תרד

300 גרם של גבינות מעורבות, אני שמתי, חמד, פרמזן, מוצרלה לאחר שגירדתי אותם במגרדת

2 ביצים

1/2 כוס חלב

מעט מלח ופלפל שחור – לא להגזים עם המלח כי הגבינות מלוחות מספיק

100 גרם חמאה מומסת 

הכנת המילוי:

  1. לשטוף היטב את התרד, לקצוץ דק להכניס לסיר ולבשל עד שהתרד מצטמצם
  2. להכניס למסננת לניקוז הנוזלים
  3. לערבב בקערה את כל הגבינות, הביצים, החלב, התרד, מלח, פלפל

אופן הכנת המאפה

למרוח את התבנית במעט חמאה, אני ריססתי עם מרסס שמן בטעם חמאה

לקחת דף פילו, לשטח בתבנית, למרוח בחמאה מומסת, להוסיף עוד דף, למרוח בחמאה

לעשות ככה עם עוד 4 דפים, וכל הזמן לדאוד שהקצוות יהיו משומנים ומחוץ לתבנית 

 לקחת עלה, לגלגל אותו ביד לכדור רפוי ולהניח בתבנית, להכין בצורה כזו 3 עד 4 עלים

ולהניח בתבנית אחד ליד השני, עם מרווחים ביניהם 

לפזר מעל עם מצקת את תערובת הגבינות והתרד שהכנו

לכסות עם דף פילו, לשמן ושוב פעם עד לדף האחרון.

לפני הכנסת הדף האחרון, להכניס את את הקצוות של הדפים הקודמים לתוך התבנית ועם הדף

האחרון לעטוף את כל המאפה מהצדדים.

למרוח מעל שוב חמאה מומסת

להוריד את חום התנור ל-180 מעלות ולאפות 20 דקות, להוריד ל-150 מעלות ולאפות עוד 20 דקות עד

שהמאפה בצבע חום זהוב מלמעלה

להגיש עם סלט ירקות שמורכב מעגבניות, מלפפונים ובצל בלבד. הבצל מאוד מוסיף לטעם ומשתלב

יפה עם המאפה, להגיש ליד גם זיתים טובים

ולהתחיל במלאכת ההנאה שבאכילת המאפה

  

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת