33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פיג`ואדה-נזיד ברזילאי

24/10/2010

 

 

הפיג'ואדה הינה תבשיל קדרה ברזילאי לאומי  שבכל נקום מוכן בדרך שונה .אבל הוא תבשיל עממי בכל בית ברזילאי ניתן למצוא אותו.בבסיסו זה תבשיל שעועית שחורה או אדומה , לפעמים מכינים  עם בשר בקר  ובשר חזיר בבישול ארוך של כ3 שעות .יש המכינים עם קבנוס או נקנקיות צירוס. לרב התבשיל חריף מאד. ונאכל עם אורז לבן  פרוסות תפוז ,בננה מטוגנת ,עגבניות צלויות בשמן וסלט פלפלים .

אני בחרתי להכין עם נקנקיות צ'יריוס ונקנקיות מגנז

 

1/2 קג שעועית שחורה מושרת 24 שעות לפחות( יש להחליף מים כל מספר שעות)ומבושלת כשעה

עם 3  עלי דפנה עד  ריכוחה

800 גד נקנקיות צ'רוס או מקנז חתוכות באורך של עד 2 סמ

לטגן במעט שמן את הנקנקיות החתוכות  עד הזהבה  ולהוציא מהמחבת.

להוסיף למחבת

2 בצלים סגולים קצוצים דק

1 בצל לבן קצוץ דק .

לטגן תוך גרוד תחתית המחבת עד שקיפות

10 שני שום פרוסות

1-3 פלפל חריף קצוץ (לפי מידת החריפות שרוצים )

 

להוסיף את הפלפל והשום למחבת ולטגן עד ריכוך

להוסיף את השעועית המבושלת עם מעט ממי הבישול

לתבל

תיבול

צ'ליגרוס/ פפריקה חריפה/סחוג, לפי מידת החריפות הרצוי

כף כמון טחון טרי,

מלח פלפל שחור.

לתת רתיחה ולהוסיף את הנקנקיות המטוגנות. ולבשל עשר דקות.

להוריד נהאש ולהוסיף

2 קוביות שוקולד מריר מגורדות  .(להעז מוסיף המון)

ולבחוש היטב.

בהגשה

לפזר כוסברה קצוצה..

בתאבון .

טיפ שקבלתי מ  mica35

"אם יש שאריות של בשר "על האש" חותכים ומכניסים לפיג'ודה הברזלאיםתמיד יקנו יותר בשר למנגל כדאי שישאר לפיג'ואדה(דרך אגב נין גם להקפיאאת השאריות ולהפשיר כאשר מתחשק פיג'ואדה) אצלינו בבית כל פעם שעושים על האש למחרת אוכלים פיג'ואדה עם השאריות של פעם קודמת."

*התמנות נלקחו מהרשת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת