00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

טנזיה מרוקאית

22/10/2010

 

 

טנזיה מרוקאית-תבשיל פירות יבשים.

 

טנזיה שאכלתי אצל גיסתי והתאהבתי במנה.

טנזיה זה תערובת של פירות יבשים עם אגוזים, שקדים ,שמשולבים עם בצל מטוגן מקורמל.

לטנזיה יש המון גירסאות,חלק מכינים עם יין ,סילאן,סוכר חום ,ועוד. מביאה פה את הגירסה שאהבתי.

מגישים עם קוסקוס,אורז,תבשיל בשר, עוף או כתוספת .אפשר לאכול חם או קר.

במתכון אין כמויות ,ואפשר "לשחק" עם הכמויות.

 

חומרים:

1 בצל חתוך לעיגולים דקים

חופן משמש יבש

חופן שזיפים ללא גלעינים

צימוקים

חופן תאנים יבשות

פפאיה יבשה

שקדים חצויים ללא הקליפה(לא מומלחים)

אגוזים לא מומלחים השתמשתי במלך ופקאן

כחצי כפית קינמון

אגוז מוסקט מגורד (אפשר גם יבש)

קורט ציפורן

קורט מלח

כ3 כפות סילאן

כ1/4 כוס מיץ תפוזים

הכנה:

משרים את השזיפים ,המשמש והצמוקים והתאנים כ15 דקות במים חמים(לא זורקים את המים)

את הפפאיה משרים יותר זמן בערך כחצי שעה(מכיוון שהיא יותר קשה)

מטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים תוך ערבוב קל כמה דקות.מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים סילאן,מיץ תפוזים ,ומעט ממי ההשריה שהשרינו את השזיפים ,המשמש  ועוד.

(הנוזלים שצריכים להיות בסיר רק עד גובה הפירות .)

מנמיכים להבה ומבשלים בערך כ20 דקות.

לפני שמכבים את הגז מוסיפים חופן אגוזים ושקדים מערבבים היטב.

טועמים ואם  זה לא מספיק מתוק להוסיף מעט סילאן.

בהגשה מפזרים שומשום.

בהצלחה לכולם !

המלצה על מותחן מרתק

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1820145

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת