00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של עינב

כיסונים אפויים מקמח מלא

הבסיס של המתכון, או הרעיון, נולד מהקאדה של בתיה דורון. בינתיים המתכון עבר קצת שינויים, ניסיתי להפוך אותו למעט יותר בריאותי. החלפתי את הקמח בקמח מלא, ואת גבינת החמד החלפתי בגבינת חמד, אבל רזה יותר. נכון שהם דוגמנים?

 

רכיבים לבצק (ל-11 כיסונים):

  • 250 גרם קמח מלא
  • 1/4 כף מלח
  • 1/8 כוס (30 מ"ל) שמן קנולה
  • 150 מ"ל מים

 

רכיבים למלית:

  • גבינת חמד לייט 5% (חבילה של 250 גרם)
  • 2 כפות גבינת פרומז' למריחה 5% (משק צוריאל)
  • 2 כפות שמן זית
  • 15 זיתים קצוצים - אני השתמשתי בירוקים מגולענים
  • כפית זעתר
  • פלפל שחור מטחנה

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד שהבצק נהיה אחיד.
  2. מפוררים את גבינת החמד בקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית, ומערבבים היטב, עדיף עם הידיים. אפשר לטעום ולתקן תיבול.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות, קורצים עיגולים גדולים, שמים מלית, מקפלים לחצי ומדביקים היטב את הקצוות.
  4. בשלב זה, אם רוצים, אפשר להקפיא. רצוי להקפיא בקופסא אטומה, ולהפריד עם נייר אפיה, כך שאף כיסון לא ייגע בשני. אם הם יידבקו בהקפאה - זה לנצח.
  5. מברישים קלות בשמן זית משני הצדדים ואופים בטוסטר אובן על 180 מעלות, 8 דקות, הופכים, ועוד 6 דקות.

 

הערות:

  1. כדאי לעבוד עם הבצק מהר ולכסות את הכיסונים המוכנים, כי יש לבצק נטייה להתייבש במהירות.
  2. בשום פנים ואופן אל תתפתו להוסיף מלח! הגבינות מלוחות מספיק.
  3. אפשר לשים מליות שונות לפי הטעם.
  4. אפשר לפזר שומשום מלמעלה.

 

ואם אתם שואלים אותי, ההצלחה הכי גדולה של המתכון היא בכך שבעלי אהב את הכיסונים - וזה לא מובן מאליו - הוא לא אוהב מוצרי חלב...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינב ג ל אלא אם צויין אחרת