88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סדנא להכנת בראוניז - חומיות - חטא השוקולד

18/10/2010

 

 

 זו הפעם הראשונה שאני מכינה בראוניז - חומיות בעברית - וזאת מהסיבה שאני לא אוהבת כל כך

שוקולד. אבל כשעינב גל, קולגה לבלוגים ולפורומים, העלתה את  הבראוניז לבלוג שלה ואני קבלתי את

זה במסר, לא יכולתי להתאפק. זה מה שהיא עושה לי כל הזמן עם המאכלים שהיא מכינה. אני נותנת

לה קרדיט כי זה המתכון שלה

וזה הקישור למתכון שלה: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1808336

בקיצור, הריר נזל והבלוטות עבדו שעות נוספות. כאן נשברתי והבנתי שאני חייבת אבל חייבת להכין.

אני שיניתי מעט את כמות המרכיבים מהמתכון המקורי.

 

מרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר 60%
  • 200 גרם חמאה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 2 כף קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כוס (30 מ"ל) ליקר - אני שמתי קוניאק כי זה מה שהיה
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס - אני שמתי 3 כפות נוטלה כי לא היה לי שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1.  מחממים תנור ל-175 מעלות

2.  להכין תבנית אפיה מתאימה ולהניח בתוכה נייר אפיה

 

להכין בן מרי, ולהמיס את השוקולד והחמאה

לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה

להוסיף סוכר

לטרוף ביצים ולהוסיף

לערבב את הביצים עם השוקולד

לנפות קמח לקערה נפרדת

להוסיף את הקקאו והמלח לקמח ולערבב

להוסיף את הקמח המעורב לקערת השוקולד

לאחר שאיחדנו את כל המרכיבים, להוסיף שוקולד צ'יפס או נוטלה

לאחר הוספת הנוטלה, לערבב ולאחד את כל המרכיבים

לשפוך לתוך התבנית שהכנו מראש, עם נייר אפייה ולאפות 20 דקות

העוגה לאחר שיצאה מהתנור

ועכשו מיישרים את הקצוות של העוגה ולא לזרוק את הקצוות, הם אכילים בהחלט, אפשר גם לפורר אותם ולפזר על גלידת וניל

ועכשו ניגשים לפעולת החיסול של הבראוניז - בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת