33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת שוקולד חמה.

סוף שבוע שעבר חווינו ,סוף שבוע משפחתולוגי, הרבה מבני המשפחה חגגו יום הולדת.

בילינו בין ארוחות יום הולדת למסיבת הפתעה.מסתבר שמזל מאזניים שולט בקרב בני המשפחה הבוגרים והצעירים.

גם אנחנו חגגנו ימי הולדת לבתי הבכורה, אשר הגיעה לגיל 17. וכן לבן שלנו, באיחור של 3 שבועות אמנם, שהוא בן 15.

אשתף אתכם באמירה שלצפות ולראות את ילדיי  בגיל ההתבגרות ,בעיניה של אמא, הוא קשה מצד אחד ונפלא מאידך.

ילדיי שונים ממני פי הרבה מונים, עצמאיים,אחראיים, פעילים ושותפים הן בתיכון בו הם לומדים והן בתנועת הנוער ,"תנועת המושבים",שניהם מדצ"ים,מדריכים צעירים, לילדים בכיתות ד-ח ,נוסעים לסמינרים וטיולים, דעתניים וחברותיים.מצליחים בלימודים כל אחד בדרכו.

אנחנו מגיעים לווכוחים ועימותים כדרך הגיל, הם יודעים הכי טוב ומצד שני יש ביננו דו שיח, הבנה וגבולות ברורים.

כאמא ,להפתעתי  למדתי לשחרר אותם ,לוותר, להאציל אחריות וסמכות,לדרוש הדדיות, לתת להם לנסוע לבד לקניות בתל-אביב עם חברים ברכבת, ובאוטובוס, לעבוד לפרנסתם, ואפילו לנסוע לסוף שבוע כשהם אחראיים על האחים הצעירים יותר. אבל כפי שאתם יודעים תמיד אני אחשב כנודניקית ו"קרצייה" בעינהם.

אכן תקופה מאתגרת, מה דעתכם?

למסיבת יום הולדת הכנתי עוגת שוקולד  חמה, מוצלחת וטובה של מיקי שמו. מצאתי באתר האוכל MSM.

חומרים לתבנית ביתית בקוטר 26 ס"מ:
250 גר' שוקולד מריר
250 גר' חמאה
300 גר' סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
120 גר' קמח

לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר

 אופן הכנה:
- יש להמיס את השוקולד המריר למשך 2 דקות במיקרוגל. לאחריו יש להמיס את החמאה למשך דקה במיקרוגל וליצוק לקערת השוקולד המומס ולערבב עד קבלת עיסה אחידה. 
- יש להקציף את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. 
- את השוקולד והחמאה יש לקפל פנימה לתערובת התפוחה של הביצים המוקצפות ולאחר מכן לסנן פנימה את הקמח ולהמשיך בתנועות קיפול בעזרת מרית עד קבלת מירקם אחיד.
- דגשי אפייה: יש לרפד בנייר אפייה את התבנית וליצוק את התערובת לתוכה. יש לאפות בטמפ' 180 מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- דקורציה וציפוי: יש להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניסה למקרר למשך שעה. את הציפוי מכינים באופן הבא: מחממים את השמנת עד כמעט רתיחה (80%) ויוצקים לתוך קערה שבתוכה השוקולד, שבור לקוביות. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
- משהים למשך 30 דקות בטמפ' החדר את הציפוי ומשתמשים בו באופן הבא: הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס. מניחים אותה ע"ג רשת כשמתחת ישנה תבנית אפייה. בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה. את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.

 הערה- אחרי שהתנסיתי באפיית העוגה פעמים, הגעתי להבנה :

1.שניתן לא לקרר את העוגה לפרק זמן ארוך, אלא אחרי כ 1/2 שעה בערך לפזר את השוקלד מעל.

2.כמות הגאנש המוזכרת היא מאוד גדולה, ניתן להכין ציפוי מ 100 גרם שוקולד מריר וחבילת שמנת מתוקה אחת ועדיין ישאר שוקולד ללקק.

 3.העוגה טובה יותר,וטעימה אחרי שהיה של 24 שעות במקרר.

 

שבת שלום ובתאבון.

אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת