00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

הסדנא של השף יואב בר ממארבו אצל מאיר השמן

הסדנא של השף יואב בר ממארבו אצל מאיר השמן

אתמול לא הייתי בסדנה של השף יואב בר מ'מארבו' אצל מאיר השמן.
 לא יכולתי להגיע, בגלל שאני בקורס צילום אוכל עם דניאל לילה בבית הספר 'צילום בעם'  שהתנגש לי עם הסדנה אצל 'מאיר השמן' (לצערי), אבל הבטחתי שאעלה לכאן רשמים לטובת אלו שפספסו ולכן ביקשתי מחברי ישראל גיא שיכתוב לי כמה מילים על מה שהיה שם. קודם כל הוא אמר לי שהיה מדהים. היו אמנם כמה אנשים שהבריזו (הזמינו מקום ולא הגיעו) וזה חבל כי היו אחרים שהיו יכולים להגיע במקומם ולכן להבא- אתם מזמינים? תגיעו !
 אם אתם רואים שלא יוצא לכם להגיע- תתקשרו, תבטלו, השפים האלו מתנדבים, זה נכון, אבל  בשום מקום זה לא מקובל להזמין מקום ולהבריז. לדעתי, כמובן.


וכעת אני מעבירה את רשות הדיבור (הכתיבה) לישראל גיא  שצילם גם את התמונות שעיניכם רואות כאן (תודה יקירי, התמונות מרהיבות ואני רק אוכלת את עצמי על שלא באתי!)


סדנה עם יואב בר


את השף יואב בר לא צריך לכאורה להציג. הוא השף הישראלי הראשון שניצח את שף סטפן ב"קרב סכינים", ואח"כ זכה באליפות המסעדות בשנת 2008, תוך שהוא מביס כמה שפים מעולים.

ובכל זאת – ראוי לספר על הילד מאופקים, שטיפס והגיע לצמרת עולם המסעדנות בישראל, למד והשתלם ב-CIAבמדינת ניו יורק, בקורדון בלו בלונדון ובאוניברסיטה העברית (שם זכה בתואר "מאסטר שף"), היה השף של מלון פלמירה באילת, ומאז 2008 הקים ומנהל (ביחד עם שותפו חיים עמשלום) את מסעדת "מארבו" ברמת גן.

יואב מתגאה (ובצדק) במסעדת השף, שבה הצוות מכין הכל בעצמו, כולל 3 סוגי מחמצות (מה שגרם לי לבלוע בהערצה) ו-3 סוגי בצק פסטה.


הבוקר, הנעימו לנו הוא ומוטי – הסו שף הנצחי שלו את זמננו במספר מנות מנצחות, עם הפתעה אדירה לסיום.

המנה הראשונה היתה מוסלין כבד עוף על מצע קונפיטורת שזיפים, עם שברי קקאו מעל. מנה קלילה וטעימה (אם כי עתירת חמאה :-)).

הסוד של המנה (וכמוה כל פטה כבד או כבד קצוץ) הוא בטריות של הכבד! הכבד נאפה בתנור על גבי נייר אפיה, והוכנס לתרמומיקס יחד עם בצל מקורמל וכמות מכובדת של חמאה.

המוסלין הוגש בצנצנות קטנות, ונטרף בעזרת הלחמים והחלות המעולות שהביאו יואב ומוטי עמם.

המנה העיקרית היתה פסטה שחורה ברוטב פירות ים. מכיוון שיואב הזמין את הקהל להשתתף, התנדבתי ללוש את בצק הפסטה (12 חלמונים ו-6 ביצים על קילו קמח). החוויה השאירה אותי מותש, נוטף זיעה ומלא הערצה לנשים האיטלקיות, שהכינו את הבצק הזה יום יום...

הפסטה נחתה בתוך רוטב פירות ים משובח (פירות ים מוקפצים בשמן זית, בתוספת רוטב עגבניות, שום קונפי, ציר פירות ים ויין לבן). תזכורת – לעולם יחכה הרוטב לפסטה, ולא להיפך. הפסטה היתה קלילה וטעימה, ופרוסות החלה עבדו שעות נוספות כדי לספוג כל טיפת רוטב.

הבצק עם הדיו

סושף מוטי והבצק

שף יואב בר ומכונת הפסטה

הפסטה בהכנה

הרוטב

הרוטב בהכנה

על הצלחת

ומה שנשאר מהצלחת

הקינוח היה ממש מדהים: יואב שלף מכיסו חבילת טבליות, והציע לנו למצוץ אותן (ולא לבלוע). אחרי שהשתכנענו שלא מדובר במשהו מסוכן (או חס וחלילה אסור) ומצצנו את הגלולה, התחיל להאכיל אותנו במטעמים מוזרים: פלחי לימון עם הקליפה היו מתוקים כמעט כמו לימון מסוכר. עגבניות שרי הפכו פתאום מתוקות. יין לבן יבש זכה פתאום לטעם של יין קינוח. בקיצור – המדובר בחומר שמופק מפרי של עץ אפריקאי, ומעניק טעם מתוק לכל מה שאוכלים אחריו (אל דאגה – ההשפעה חולפת תוך כחצי שעה).

עם האווירה השמחה שיואב ומוטי יודעים להשרות סביבם, ועם צנצנות קטנות של מוסלין לקחת הביתה, חזרנו הביתה שמחים וטובי לב.

זהו.

אני את הסדנא הזו פספסתי אבל את יואב בר לא אפספס ומן הסתם אלך "להשלים חוסרים" אצלו במסעדה, כי השתכנעתי שאכן מדובר בשף מוכשר ששווה קצת יותר מביקור מזדמן, אבל מה שכן- בפעם הבאה שהוא יגיע למטבח של מאיר השמן גם אם יהיה לי משהו ממש חשוב - אותו בטוח שלא אפספס. על טעות לא חוזרים פעמיים....

תודה רבה לישראל גיא על הדיווח, אשמח לארח אותך איש יקר גם בעתיד בבלוג.


ואתם...חכו לסדנא הבאה שעליה תקבלו ממש בקרוב פירוט.

כבר עכשיו אני יכולה לומר לכם שהיא עומדת להיות בול מה שצריך לימי הקיץ האחרונים.  ומדובר בשף הכי חתיך, הכי מדליק והכי מקסים שאני מכירה..... וכן, פירוט יגיע ממש בקרוב.


המשך שבת שלום לכולכם !


אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת