88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוף ממולא בשר (בקר והודו) טחון ואורז מלא (גרוס) עם רוטב פירות יבשים ובצל

אני יודעת שאוכל מדבר אליכם פחות ממתוקים... וזה נכון לפחות במה שנוגע לרוב שעליו גם אני נמנית. אבל מה לעשות וצריך גם אוכל 'לפעמים'... ואם כבר, כדאי שהאוכל הזה יהיה שווה את הטרחה בכל ההיבטים: טעים, מזין, משביע ובריא. על זול אני לא יכולה להתחייב, כל אחד והרגלי הקניה שלו אבל בכל מקרה, חייבים להירגע קצת עם השחיתות הקולינרית שהרעפתי עליכם לאחרונה בתדירות החורגת מעקרונותיי. לא לדאוג, אין זה אומר שלא יגיעו עוד חטאים מתוקים, מיוחדים ונטולים (ואפילו בקרוב...) אך כדי שנהיה ראויים להם, נחזור לאחד מיסודות הבלוג הזה: מתכונים בריאים שמוכיחים שלבריאות יש טעם בכמה מובנים. ובעצם... אם אפשר, למה לא לשלב כמה יסודות של הבלוג במתכון אחד? אז הנה, בבקשה: מנה עשירה, חגיגית המשלבת טעם, ערכים תזונתיים, מסורת ו... בלי גלוטן. פעמים רבות יצא לי לציין בפני צליאקים שהתרגלו להיכנס לקוביות עם הכותרת "בלי גלוטן" שהם מוזמנים לבקר גם בקוביות האוכל האחרות ולמצוא שם מתכונים נפלאים ושימושיים רק שאיני מוצאת לנכון לתייג אותם בקוביית 'נטול גלוטן' מהסיבה שרוב המתכונים שלי, כלומר הבישול באופן כללי, לא נזקק לגלוטן כדי למצות את טעמו ואיכויותיו. וזה נכון. 'רוב'... מה עושים כשיש מתכונים מסורתיים/אחרים שאחד הרכיבים הדומיננטיים שבהם דווקא מבוססי גלוטן, כמו... קוסקוס למשל? הרי זהו סוג של מאכל לאומי בקרב עדות המזרח - איך אפשר לוותר עליו? ובכן, כבר במתכון לקוסקוס מאורז מלא הוכחתי שאפשר לוותר על המרכיב מבלי לוותר על שום דבר אחר: לא על הטעם, לא על הערך התזונתי, לא על המרקם וגם לא על תהליך ההכנה. ואם יש לנו קוסקוס... יש לנו בעצם גם סולת. ועכשיו אפשר לחזור לשורשים ולארוחות החג המסורתיות שהפכו להיות מלוות בחששות כבדים עד כדי הימנעות בקרב האוכלוסייה שמי מבני משפחתה צליאקי.

לפני זמן רב, עוד בשנה הראשונה להקמתו של הבלוג הזה, פירסמתי מתכון לעוף ממולא בקוסקוס, זו מנה המאפיינת לרוב ארוחות חגיגיות שזמן רב מושקע בהכנות לקראתה. אלא שהיום, חיי הנוחות מאפשרים לנו לקצר תהליכים ועיקר המיומנות הנדרשת והעבודה הקשה שנדרשו לחילוץ העצמות מהעוף (תוך השארתו בשלמותו) נחסכות מאיתנו בעדכון הקצב מבעוד מועד והזמנת 'עוף למילוי'. 

המתכון הבא, שונה מהמתכון המקורי ולא רק בטעם למילוי, אלא גם בהיבט של הערך התזונתי אותו החלטתי לשדרג ולהעלות בכמה מונים כך שמנה מהעוף הממולא תספק לסועד עושר של חלבונים מן החי והצומח וסיבים תזונתיים, יחד עם ויטמינים, נוגדי חימצון ומינרלים אחרים שהרוטב מוסיף (למרות משך זמן הבישול הארוך שלו).

העוף הממולא - בלי שום ובלי בצל... הרוטב זה כבר סיפור אחר, נקרא לזה "פיצוי" לאוהבי הבצל שלא באו על סיפוקם במנת העוף.
 
 כמות המנות בהתאם לאופן ההגשה (קר/חם/פרוסות/נתחים) אך מדובר במנה מאוד משביעה ויש לקחת זאת בחשבון
המצרכים
ההכנה


  1. 1 עוף  מוכן למילוי (שחולצו ממנו כל העצמות והחלקים הפנימיים)
  2. 500 גר' חזה הודו טחון 
  3. 250 גר' בשר בקר טחון
  4. 400 גר' אורז מלא טחון גס
    התיבול למילוי
  5. 2 כפות טחינה גולמית (אפשר שמן במקום)
  6. 1 כוס מרק עוף (מוכן מציר או מאבקת מרק)
  7. ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  8. 1 כפית מלח + ½ כפית פלפל שחור
    רוטב הבישול לעוף
  9. ½2 כוסות מרק עוף מוכן (מאבקה או מציר)
    רוטב/תבשיל הפירות היבשים להגשה 
  1. 500 גר' תערובת של שקדים, שזיפים ומשמשים מיובשים (ניתן גם להעשיר בפירות יבשים נוספים)
  2. 5 בצלים בינוניים פרוסים דק מאוד
  3. 5 כפות שמן זית מעודן/קנולה
  4. 3 יחידות פלפל שאטה (קטנים, יבשים)
  5. 1 כף סילאן/דבש
  6. ¼ כפית קינמון
  7. מיץ סחוט מלימון אחד
1 שוטפים, מסננים ומייבשים היטב את העוף למילוי

2-8 בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי והתיבול, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר לחצי שעה לספיגתטעמים ופיזור שווה. סוגרים את פתח העוף התחתון, מצליבים את שוקיו בקשירה עם חוט מטבח וממלאים דרך הפתח העליון. תופרים/סוגרים את הפתח ומצמידים בעזרת חוט המטבח גם את הכנפיים - מניחים בתבנית אפייה עמוקה (סיר ייעודי לאפייה בתנור/ ללא ידיות פלסטיק)


9 יוצקים את המרק מעל וסביב העוף שבסיר, מכסים את הסיר (במכסה או בנייר אלומיניום) ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים שעתיים וחצי לפי הפירוט כדלקמן:

  • שעה ראשונה בחום גבוה 220ºC
  • שעה שנייה בחום בינוני 180ºC
  • מסירים את כיסוי הסיר וממשיכים באפייה לצימצום הרוטב ולהשחמה כחצי שעה נוספת.

בישול הפירות היבשים (שיוגשו עם העוף)

1-6 מאדים את הבצלים בשמן משך כחצי שעה בסיר רחב מכוסה (להבה בינונית), מוסיפים את הפירות היבשים והתיבול, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול בסיר מכוסה משך חצי שעה נוספת עד שהרוטב מצטמצם לחלוטין והפירות היבשים עם הבצל מקבלים מעין מעטה צמיגי קרמלי.


7 מכבים את הלהבה, יוצקים את מיץ הלימון, מטלטלים את הסיר לפיזור הלימון ומכסים שוב. משהים כ-10 דקות לפני ההגשה (ניתן לחמם במידה והתבשיל התקרר).

מעבירים את העוף לצלחת הגשה, מפזרים מעל ומסביב את הפירות היבשים ומגישים לשולחן
פורסים את העוף לפרוסות דקות ומגישים 2-3 פרוסות ומהפירות היבשים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת