00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

המטבח של מאיר השמן

המטבח של מאיר השמן

אתמול קמתי בבוקר ונזכרתי שהיום  יום שלישי .
ויום שלישי הוא לא סתם יום, הוא אמצע השבוע ועליו נאמר :"פעמיים כי טוב", ותמיד כשאני חושבת על משהו טוב אני חושבת על המטבח של מאיר השמן כן, זה מה שבאסוציאציה הראשונית עולה לי,  כי אם יש משהו שמדבר אליי זה ילדים וכמובן אוכל, וזה בעצם המהות של הפרויקט של 'מאיר השמן': מטבח הזנה לילדים ונוער במצוקה.
ומה זה אומר? בול מה שזה אומר: אוכל לילדים שאין להם מה לאכול בבית.

מאיר הוא אדם, שעד לא ממש מזמן היה איש "רגיל" , בדיוק כמוכם וכמוני, ומה זה אומר 'איש רגיל'? איש שעבד למחייתו כאיש נדל"ן, שבמקביל כיהן מספר שנים כנשיא בני ברית בבת ים, אבל איתרע מזלו  ובשנת 1999 עבר אירוע מוחי מסיבי, שבעקבותיו נזקק לשיקום במשך תקופה ארוכה. לאחר שהחלים הוא הבין שהוא זקוק לשינוי גדול בחייו והחליט להקדיש את זמנו ומרצו לטובת החברה.
מתוקף תפקידו כנשיא בני ברית הוא גילה את מימדי הרעב בין ילדי בת ים וכדי להתמודד עם הבעיה הוא הקים את  'המטבח של מאיר השמן    -בית  תמחוי לילדים המופעל כולו בהתנדבות.
למאיר עצמו אין כל רקע בבישול, אך בעזרת מתנדבים הם מייצרים כ- 60 ארוחות חמות וכ- 400 כריכים ביום.
אבל כולנו יודעים שילדים זקוקים ליותר מאוכל. 

הם זקוקים גם למקום אליו יוכלו לבוא אחרי הלימודים, לקבל עזרה בהכנת השיעורים ולשחק עם חבריהם.
ילדים זקוקים לטיפול ותשומת לב והם מקבלים אותם במטבח של מאיר השמן.

כל הפעילות המאוד מאוד מאוד ברוכה הזו עולה כסף.
הרבה מאוד כסף.

פעילות המטבח ממומנת בשלוש דרכים :

תרומות מצרכי מזון וכסף וע"י תרומת שפים שהן סדנאות  בישול, אפייה ואירוח שמתקיימות בימי שישי הפתוחות לקהל הרחב,  שמועברות ע"י מיטב השפים והמסעדנים בארץ.


כל הפעילות של כל אנשי הפרויקט, החל מכל אנשי העמותה, המנהלים, המתנדבים והשפים היא בהתנדבות וכל ההכנסות ממכירת הכרטיסים לסדנאות  הן תרומה  נטו למטבח של מאיר השמן.

אני חוזרת ואומרת : כולם מתנדבים !
זה לא שמישהו מושך פה משכורת כמו בעמותות אחרות ולכן כל שקל שנתרם פה מומר לאוכל לילד רעב ולכן הפרויקט הזה הוא 'נקי' .

ופה  גם אני נכנסת לעניינים והחל מהיום (זה היה אמור להיות אתמול, יום שלישי, אבל הייתה לי תקלה קטנה, כולנו היינו קצת חולים בבית ואי לכך זה קורה היום), והחל מהשבוע-  בכל יום שלישי, הבלוג יארח את 'המטבח של מאיר השמן' וייתן במה לפעילות שעתידה להתרחש במטבח.  זה יהיה במסגרת :"יום שלישי פעמיים כי טוב  גם בבלוג וגם אצל מאיר השמן". זוהי תרומי הצנועה לחברה וזוהי השתתפותי בפרויקט.

במקביל אני אגיע לסדנאות ואסקר את מה שהולך שם לטובת אלו שלא יוכלו להגיע (חבל, חבל, אתם מפספסים כפליים, גם ברמת התרומה לחברה וגם ברמת הפספסוס של הסדנא שאחת לאחת היא ליגה בינלאומית).


קראתי באיזשהו מקום שמאיר אמר שהוא הבין זה מכבר שההתנדבות והעזרה לזולת הם התרופה הטובה ביותר לכל סוגי המחלות ואתם יודעים מה? זה מה זה נכון. כשאתה נותן משהו, ולו הקטן ביותר, למישהו אחר, משהו פצוע, פיזי או נפשי, בתוכך- מתרפא.
נסו את זה... זוהי תרופת פלא.
וכן, אני בתהליך החלמה, אם אתם לא שמים לב.... אז אם אתם רוצים להחלים יחד איתי, אז תפאדאל....

יש לידי הרבה מקום ברכבת (ואני לא ממש פוחדת ממחלות מדבקות) ...


וכעת בואו נתחיל:

אז מה מחכה לנו השבוע?

סדנא של השף יואב בר ממסעדת מארבו.

את השם 'יואב בר ממארבו' שמעתי המון פעמים בעבר, משפים אחרים, ואני חייבת לציין שתמיד בקונוטציות חיוביות ותמיד תמיד בפרגונים אדירים, והאמינו לי שבעולם הזה של הקולינריה בכלל והמסעדנות בפרט-  זה לא כל כך 'רגיל' ששפים מפרגנים לשפים, אז אם זה קורה אז סימן שהיואב בר הזה באמת שווה, ולא בגלל שהוא הביס את השף סטפן בקרב סכינים, אלא כי כנראה שהוא באמת שף מעולה שמכין אוכל מצוין ולמי שמגיע כנראה שבאמת מגיע....

אז בואו נראה מיהו ומהי המסעדה  שלו .....


כמה מילים על השף יואב בר :

יואב בר, נשוי +3 , בן 39 , הינו השף והבעלים של מסעדת מאראבו.
 יואב החל את דרכו אחרי הצבא במטבחים שונים בתל אביב, ים המלח ואילת ובשנים האחרונות שימש כשף מלון פלמירה באילת ושם צבר ניסיון רב כשף.

יואב השתלם ב- Culinary Institute of America, ובקורדון בלו בלונדון, בוגר לימודי מאסטר שף מטעם האוניברסיטה העברית. השף יואב בר זכה עם המסעדה, בשנת 2009 בתואר אלופת המסעדות של ישראל (קרב סכינים 3) של ערוץ 10 , לאחר שניצח את השף סטפן ושפים ישראלים נוספים ידועים. יואב מוזמן להתארח בתכניות טלויזיה רבות בערוץ האוכל, ערוץ 10 וערוץ 2 כיום, מצלם השף יואב בר תוכנית בריאות עם ענת הראל ויש לו בה פינת בישול יומית.
יואב מייעץ ומלווה בהקמת מסעדות ופרויקטים שונים.


על מסעדת מארבו :

במרחק נגיעה מתל-אביב הסואנת תגיעו אל מסעדת ; מסעדה נעימה ומזמינה, עם חניה צמודה סביב השעון וחלון הצצה מרשים אל המטבח הפתוח. האמת הפשוטה של מדברת על בישול מתוך אהבה. אהבתו של השף יואב בר לאוכל, לחוויית הבישול עצמה, אל חומרי הגלם המקומיים כמו גם לטכניקות הבישול השונות והמגוונות, אותן למד ויישם במשך השנים. את סגנון הבישול שלו מגדיר יואב בר כים-תיכוני - ישראלי, סגנון המשלב נגיעות ממטבחים שונים מאגן הים התיכון. מסעדת מארחת אנשי עסקים מהשורה הראשונה ואת בכירי המשק. את מסעדת מאראבו הקים יחד עם שותפו חיים עמשלום.

פרטים ומיקום :

רמת גן   רחוב אבא הלל 14 בית עוז

פקס. 073-7142829 I 073-7142828 . טל

www.maraboo.co.il

maraboo.restaurant@gmail.com


המנות אותן יבשל יואב בסדנה הן מנות אהובות עליו והמייצגות את המטבח שלו (ישראלי ים-תיכוני) + הפתעה ייחודית  כקינוח.

מנה ראשונה - מוסלין כבד עוף על קונפיטורת פרי עונתי, פיסטוק ושברי קקאו.

מנה עיקרית - פסטה דיו, פירות ים, ביסק סרטנים, עגבניות ובזיליקום.

קינוח הפתעה בעיניים עצומות - קינוח שיתעתע לכולם את החיך . . . .

סדנא שווה במחיר שווה לכל כיס וחיך ....

בקיצור : סדנא סופר מומלצת שמצדיקה את מחירה (ועזבו את זה שמדובר בתרומה למטרה נעלה פלוס פלוס...) .

הסדנא של יואב בר מ'מארבו' ביום שישי הקרוב, בתאריך 15.10.10 בשעה 10:10 מיקום: רחוב דניאל 67 א' - חמש דקות נסיעה מאיילון. לצפייה במפת הגעה ל-'מטבח של מאיר השמן' נא ללחוץ כאן 


קדימה, מי מרים טלפון  להזמין  מקום ????

תחשבו על זה כמפגש חברתי עם מיטב אנשי החברה שתורמים לחברה (קודם כל) אבל גם מבינים באוכל .

הרשמה דרך האתר כאן

או דרך הטלפונים הבאים :

טלפון: 03.5071614

פקס: 03.5071614

נשארו מקומות בודדים, אז מהרו להירשם. (אפשר להירשם כקבוצה ואז אפשר לשריין לכם שולחן ביחד).

כל שקל שלכם  הולך לפה של ילד, לא לכיס של מישהו בהנהלה... תזכרו. פה אין משחקים.

אז קבענו ?...

 

שפים שמעוניינים להתנדב אצל מאיר השמן מוזמנים ליצור קשר דרך האתר  או גם דרכי (תיבת המסרים של תפוז או כתובת המייל : arifixi@gmail.com ) ויקבלו חשיפה אצלי בבלוג.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת