00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

מתכון לחילבה ירוק פיקנטי

בע"ה

 

מתכון לחילבה

 

ישנם הרבה אנשים הנרתעים לאכול חילבה אע"פ שהוא ידוע בסגולותיו המופלאות, בשל ריח הזיעה החריף המופרש מהגוף לאחר אכילתו. זו הסיבה שהחלטתי ללקט מעט מידע אודות החילבה ולהזכיר לכולנו כמה טוב הדבר הירוק והצמיגי הזה:
 
צמח החילבה נזכר כבר לשבח במקורותינו לפי חז"ל, ויותר מאוחר גם לפי הרפואה הסינית: מייחסים לו סיוע בטיפול במחלות של הכליות, הורדת חום, הגברת הפוריות הגברית, ריפוי רעלים והכשות, חיזוק נשים הרות, הגברת ייצור החלב לאחר הלידה, ריפוי כאבי בטן, הורדת הכולסטרול, וטיפול בסכרת. מחקרים חדשים מגלים כי אכילת חילבה מעניקה הגנה אפשרית מפני סרטן השד והמעי הגס.. והיד עוד נטויה (נראה לי שמיצינו)..
אחרי ההקדמה הזו, מי הגבר שיקום ויגיד "אני נגעל" או "לא טעים לי"!?
זו אגב הכמות שיוצאת. מחלקים לקופסאות ומקפיאים או מחלקים למכרים (;
 
חמותי (פעם שלישית, את חייבת לי גלידה!) נצטוותה ע"י רופאה מבחינה בריאותית לאכול חילבה. במשך 15 השנים האחרונות, היא קנתה חילבה מוכנה במעדניות שונות / אכלה חילבה בכמה מסעדות בהן ביקרה / טעמה פה וטעמה שם.. ובסוף היא נשבעת שאין כמו החילבה שכלתה מכינה.  מבטיחה לכם שניסיתי מתכונים רבים, אך תמיד חזרתי למתכון המקורי שקיבלתי מפרסייה (כן, דווקא פרסייה ולא תימניה!) אחת מבוגרת, שהתארחתי בביתה ברווקותי. 
 
 
 
המצרכים:

4 כפות גדושות ביותר של גרגירי חילבה טחונים

1 כף מלאה מלח להשרייה

4 חבילות כוסברה(אם הן קטנות) או 2 חבילות כוסברה (אם הן גדולות) -כולל הגבעולים

ראש וחצי שום

מיץ משני לימונים

כפית גדושה כמון

רבע כפית פלפל שחור

פלפל ירוק חריף (לאוהבי החריף שבינינו)

1 מסיכת אב"כ לאחר אכילת החילבה (חובה!!!)     

הוראות ההכנה:  

בקערה גדולה משרים את החילבה הטחון במים (שהמים יהיו בכמות גדולה פי 4 מכמות החילבה), מוסיפים כף מלח גדושה ומערבבים.

משאירים בהשריה למשך הלילה או 6 שעות כשמשתדלים לערבב מדי פעם בעזרת כף גדולה משום שהגרגירים שבתחתית הקערה שוקעים ומתגבשים מעט.

תחילת ההשרייה

אחר ההשרייה של לילה או 6-7 שעות.

 שופכים את כל המים הנותרים מלמעלה(אם ישנם בכלל, אם החילבה לא ספח את כל המים). כעת ממלאים במים חדשים כ-1 ס"מ מעל העיסה המתקבלת ומשרים שוב למשך 4 שעות (בשלב זה החילבה קיבל נפח פי 5-6 מנפחו המקורי). שוב- לא חייב אבל רצוי לערבב מדי פעם בעזרת כף כדי לאוורר את העיסה ולא להניח לה להתגבש בתחתית הקערה.

אחר ההשרייה השנייה לוקחים בלנדר מוט ידני ומקציפים בעזרתו את החילבה עד שתהפוך למעין קציפה צהובה ואוורירית (כאן היא הופכת לג'לי רשמית:). אם אין בלנדר יד, הכניסו לקערת המג'ימיקס או לקערת ההקצפה והפעילו למשך כ-3 דקות עד שתהיה מוקצפת כמו בתמונה- - - - ->

לקערת הבלנדר או המג'ימיקס(אין צורך לשטוף) מכניסים את הכוסברה, השום, הפלפל-החריף, מיץ הלימון והתבלינים(מלח מוסיפים לגמרי בסוף! זהירות עם המלח לעיתים אין צורך כלל משום שהשתמשנו עם מלח להשרייה).

מפעילים על מהירות מקסימלית עד שמתקבל מעין מרק ירוק. הערה- כל המצרכים חייבים להיטחן היטב, במידה והתוצאה המוגמרת נראית כקצוצה ולא כטחונה כמעין מרק ירוק, הוסיפו מעט מים בכל פעם עד שהתערובת תהפוך לנוזלית לגמרי.

 

מאחדים בין שתי התערובות בקערת המג'ימיקס ע"י עירבול של 3 דקות נוספות. למי שיש קערת-מג'ימיקס קטנה, שיעשה את פעולת-האיחוד בשני מחזורים.

 

סיימנו!

 

טיפים והערותמהכמות הנ"ל יוצאת כמות של 2 ליטר (כדי לסבר את האוזן, חישבו על אריזת גלידה משפחתית מלאה עד אפס מקום). מכיוון שמוצר מוגמר זה מכיל כוסברה, הוא נוטה לאבד מהר מצבעו ומטריותו במקרר, לכן אני מחלקת לקופסאות קטנות של 1/4 ליטר ושולחת אותן אחר כבוד למקפיא וכל פעם כשאחד עומד להגמר, אני מוציאה חדש מהמקפיא להפשרה של לילה במקרר.. בשל ההשריה הראשונה של החילבה עם כף מלח גדושה (להוצאת המרירות), אני נמנעת מלהוסיף מלח בהמשך, אך בכל זאת ממליצה לטעום וכל אחד יוסיף לפי טעמו האישי.

היו ברוכים! ובריאים !!!


 

 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת