00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Artishok הארט והשוק

אוליביה....מתכון מצולם

 

ולא הכוונה שלי היא לא לאוליביה הזו :

כן הייתי מתה!!!!

וגם להבדיל לא לזו :

 

ספר ילדים מקסים אבל גם לא לזה התכוונתי.

אלא לזו :P

ולא! לא הפכתי לשותפה סמויה במפעל גורמה משגשג, אלא נהפוך הוא הפכתי למתחרה . מאז שהתחלתי להכין ממרחים ביתיים שווים האיש שלי שידרג לי את השם ל"אוליביה".

חשבתי שיהיה נחמד לחלוק את המתכון שיביא גם לכם את התואר המהולל "אוליביה".

מתכון מצולם ממרח פלפלים :

מצרכים מתאימים לכמות צנצנת אחת של "אוליביה" :

כ 5 פלפלים אדומים (גמבה) - מקווה שהמחירים לא ירקיעו מעבר לכך במחיר.

מעט פפריקה מתוקה + חריפה

שמן זית כ 4 כפות

מלח גס - אטלנטי זה הכי הכי וגם פלפל גרוס

חופן עלי טימין

כ 6 עלי בזיליקום ( ממש לא חייב אבל אני כל פעם משדרגת את הטעם )

כלים :

תבנית אפייה + נייר אפיה

תנור מחום ל 200 מעלות.

אופן העשייה :

שוטפים את הפלפלים וחוצים אותם לרבעים.

בינתיים מפזרים על תבנית ובה נייר אפיה 1 כף שמן זית.

מניחים מעל את הפלפלים וזורים עליהם את התבלינים - מזלפים עוד כ 3 כפות שמן זית מעל הכל.

לוקחים עלעלי טימין בלבד וזורים על הפלפלים.

מכניסים לאפייה למשך חצי שעה, פותחים התנור מסניפים הריח מערבבים וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה.

מוציאים בסיום האפייה לצינון מלא. ( אין צורך לקלף את הקליפה ).

לוקחים מרסק ( מעבד מזון וכו' ) שמים את הפלפלים - בשלב הנ"ל ניתן לזרוק כמה עלי בזיליקום וטוחנים היטב עד למרקם משחתי טעיםםםםםםםםםםםםםםם.

ניתן לשפר תיבול כמובן, לשדרג לפי טעמכם.

וטדדאםםםםם! אגב במקרה הנ"ל הכפלתי את כמות הפלפלים וכך היה לי סלט אה לה אנטיפסטי טעים.

ועכשיו נראה מי לא יקרא לכם "אוליביה".

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יפצוקית האחת אלא אם צויין אחרת