88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

טירמיסו - סדנא להכנת עוגת טירמיסו - הכנה קלה ללא אפיה

 

כמה מילים על העוגה

טירמיסו - על מה ולמה? מה זה בכלל טירמיסו?

פירוש המילה טירמיסו באיטלקית = הרם אותי. האגדה מספרת שאת השם המציאו זונות ונציה

שהיו אוכלות מהקינוח על מנת לעודד את רוחן.

ובכן, זוהי עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים, קפה, גבינה רצוי גבינת שמנת או מסקרפונה,

קצפת, סוכר וליקר. האמת זו הפעם הראשונה שאני מכינה טירמיסו והמסקנה שלי היא שכל אחד

יכול להכין, אין מצב שזה לא מצליח. העוגה קלה להכנה, ללא אפיה, עם מצרכים זמינים.

וטעימה פחד, כבר אמרתי? וזה שבעלי אסר עלי להכין אותה, גם אמרתי? אה לא? אז הנה אני

אומרת.

את המתכון קבלתי מאושרת מלמד המקסימה

מצרכים:

חבילה בישקוטים


לרוטב:


חצי כוס מי
ם רותחים
כף נס קפה חזק
1 כף סוכר
2-3 כפות ליקר תפוזים - לי לא היה ליקר תפוזים על כן השתמשתי בקוניאק

למלית:


1 שמנת מתוקה
חצי ק"ג גבינת שמנת - אני הכנתי מגבינה רגילה 5% של תנובה
3-4 כפות סוכר
קליפת תפוז מגוררת - אני ויתרתי
מעט תמצית וניל טהור או גרגרים מתרמיל וניל שלם
3-4 כפות ליקר תפוזים - גם כאן הוספתי קוניאק במקום
2-3 כפות פודינג אינסטנט וניל


ציפוי:
אבקת קקאו

הוראות הכנה

להכניס לקערה שמנת מתוקה וסוכר

 להוסיף גבינה, אבקת הפודינג, ליקר, וניל וקליפת התפוז ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת

יציבה. לערבב עם מרית את לקצפת חלקה ואחידה

.

 לטבול את הבישקוטים ברוטב


ולסדר שכבה אחת בתבנית אפיה מתאימה

 למרוח חצי מכמות הקצפת על הבישקוטים וליישר עם פלטה

 לחזור על הפעולה שוב - להניח שכבה נוספת של בישקוטים


ושוב שכבת קצפת ושוב ליישר עם פלטה. כך יוצא 2 שכבות בישקוטים ו-2 שכבות גבינה

  לכסות את התבנית בנייר כסף את התבנית ולשלוח למקרר ל-12 שעות של מנוחה


  לפני ההגשה לפזר קקאו דרך מסננת, עוד בטרם הספקתי לפזר קקאו, נעלמה חתיכה

 

  עוד תמונה של הטירמיסו, שימו לב לבישקוטים המבצבצים

 וזה מה שנשאר מהטירמיסו

 

ועוד תמונה בקטנה

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת