00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

אנג`לינה אילת - לא בוכים על חלב שנשפך

25/10/2010

 

בהמשך לביקורינו במרינה גריל, הגענו גם לארוחה באנג'לינה. מסעדה איטלקית שהתפריט שלה כולל בעיקר פסטה וקצת פיצה. שף המסעדה בפועל הוא עמית זליקוביץ', את התפריט בנה מישל בן שטרית, שף ראשי מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים בליווי צמוד של השף מנה שטרום.

אחד המטבחים האהובים עליי הוא המטבח האיטלקי, יש לי חולשה לפיצה טובה עם בצק דק ומתפצח. ת'אמת, אני צריכה להיות כנה עם עצמי, אני מוכנה לאכול פיצה בכל מצב צבירה (קר, חם או פושר) ועם כל בצק שהוא.. כן כן אני מעיין ואני פיצהוליק. כך מהרגע שידעתי שאני הולכת לאכול באנג'לינה, בחנתי את סוגי הפיצות במקום, מעט התבאסתי שהמקום כשר ואין פיצה פפרוני מעולה אבל גם פיצה עם פטריות זה מעולה.

לעומת מסעדת מרינה גריל שעליה כבר כתבתי, לאנג'לינה היה את יתרון המסעדה החלבית ולכן לא היה צורך להתפשר על תחליפים למיניהם במנות – יש להם אפשרות להשתמש בחמאה, בשמנת מתוקה וגבינות משובחות.

בכניסה למסעדה מכיוון הטיילת ישנם מדפים עם פסטות, חומצים וחומרי גלם איטלקיים.. גרם לי להיזכר במזווה של קוצ'ינה תמר, רק שאצל תמר המוצרים אינם תעשייתיים. אנחנו נכנסו מכיוון המלון ולכן היינו צריכים לחצות את מסעדת מרינה גריל על מנת להגיע למסעדה.

המטבח במסעדה הוא מטבח פתוח וניתן לראות את התנור בו אופים את הפיצות ואת המרדדת לבצקים וכמוב את פס המחבתות.

 

בארוחות משפחתיות ות'אמת גם בקרב חבריי, אנחנו חולקים את המנות הראשונות במרכז השולחן. כך שיצא שהזמנו לראשונות:

פוקצ'ה + שמן זית (14 ש"ח) - הפוקצ'ה היא מהזן הדק. הפוקצ'ה מונחת חצי אפויה על גבי דלפק המטבח ונכנסת לאפיה נוספת בעת ההזמנה.  מבחינת הטעמים - יותר מדי מלח גס. שמן הזית שהוגש עם המנה היה מעולה ולא יותר מדי חומצי.

אנטיפסטי זוגי (45 ש"ח) - פלפלים במבחר צבעים (אדום, צהוב וירוק כהה), קישוא, חציל, רבעי ארטישוק, רבעי פטריית פורטובלו, בטטה, עגבניות שרי, בצל סגול, שום, אספרגוס ופטריות יער - מכל ירק היה מעט. למרות המגוון והגשה היפה, הטיפול שהירקות קיבלו היה אפיה עם שמן זית בתנור ולאחר מכן זרזיף של חומץ בלסמי, מה שהביא אנטיפסטי אנמי למדי. פרוסות הבטטה לא היו אפויות מספיק ועדיין היו מעט קשות. מה שכן, כאן בארץ משום מה מרבית המקומות שמגישים אנטי פסטי מייחסים זאת לירקות קלויים, צלויים וזהו.. קחו דוגמא מאמורה מיו שאצלם במנת האנטי פסטי ניתן למצוא גם גבינות ואולי גם נקניקים..

סלט ירוק עם גבינת פקורינו (32 ש"ח)- חסת אייסברג וערבית, רוקט, עגבניות שרי בויניגרט הדרים ומעל לכל פוזרו גילופי גבינת פקורינו ואגוזי לוז קלופים. סלט טוב שתובל כהלכה, השילוב בין הרוטב החמצמץ-מתקתק לבין הגבינה בהחלט היה במקום וקראנצ'יות האגוזים התאימה לסלט.

לאחר שקראתי שבעבר שמנה שטרום יעץ למסעדה, בהחלט ציפיתי לטעום מהפיצות הללו. מנה שטרום בד"כ הולך על פיצות עם בסיס דק שמתובל לטעמי לראיה פיצה פוקו ז"ל. כך שמראש ידעתי שעל הפיצה אי אפשר לדלג והצעתי שנזמין כחלק מהראשונות 2 פיצות לאמצע השולחן.

פיצה פונגי (38 ש"ח) - רוטב עגבניות פטריות קלויות וגבינת מוצרלה. פיצה מעולה, קריספית בתחתית ומצליחה לעמוד במבחן הפרוסה שנופלת. רוטב העגבניות היה עדין בטעמו ובהחלט אהבתי שלא השתלט מדי.

פיצה מלנזנה (38 ש"ח) - רוטב עגבניות חצילים גבינת פטה ואורגנו. גם כאן הפיצה הוכנה כהלכה, דרך אגב הבצק מרודד על ידי מרדדת ולא על ידי אדם. שילוב מוצלח של פרוסות חצילים מטוגנות מעט, גבינת פטה ועלי אורגנו טריים.

 

מנות עיקריות

פנה פורטובלו (40 ש"ח) - פנה עם פטריות פורטובלו צנוברים שמן זית טימין וצ'ילי. שתיים מאיתנו בחרו במנה זו מכיוון שלא רצינו רוטב על בסיס שמנת או רוטב עגבניות משעמם. ציפינו למנה מעניינת ומלאת טעמים אך הפסטה הייתה משעממת בטעמה, קמצנית בתוספות וגם מעט רוטב עגבניות שביקשנו בצד לא ממש עזר לטעם המנה ומשתי המנות יותר ממחצית המנה נשארה.

פנה ספינוצ'ה (42 ש"ח) - פנה עם רוטב שמנת ושום תרד וגבינת גורגונזולה. מהתפריט לא היה ברור שהתרד מתבטא דווקא בתוך הפנה עצמו, כלומר פנה ירוק ולא כעלים בתוך הרוטב. המנה הגיעה מקושטת בצנוברים שלא ממש היו קשורים לטעם המנה והעדפנו לוותר עליהם. מבחינת שאר הטעמים זו דווקא הייתה המנה המנצחת מבין העיקריות.

פנה ארביאטה (40 ש"ח)-  פנה רוטב עגבניות שמן צ'ילי שום ופטרוזיליה. לבקשתנו אם ניתן להחליף את סוג הפסטה, נאמר שלא. לאוהב החריף המנה לא הייתה חריפה מספיק והוא הוסיף צ'ילי יבש. בסך הכול המנה הייתה בסדר.

פטוצ'יני אלפרדו (42 ש"ח) - פטוצ'יני ברוטב שמנת פטריות וגבינת פרמזן. מנה מאכזבת, המנה לא הייתה עשירה ברוטב או בפטריות.

רביולי תרד  ללא רוטב - את המנה הזו הזמנו לפיץ הקטן (ילד בן 5 וחצי) שלאחר מסע שכנוע הסכים לאכול רביולי תרד כמו שהוא אוהב בבית. הזמנו את המנה הזו לאחר שמנהל המסעדה באותו הערב, מאור, אישר לנו באופן חריג ולא לפני שלקחנו אחריות על עצמינו על כך שהמנה יוצאת לא כמו שהיא צריכה לצאת ושלא נוכל לבוא בטענות למטבח. מוזר אבל הסכמנו. לאחר שהוגשו המנות העיקריות לשולחן המלצר נזכר להגיד לנו שהשף אינו מוכן להוציא את הרביולי ללא הרוטב. קראנו למנהל המסעדה ושאלנו אותו מדוע לאחר שאישר לנו את המנה, כרגע נאמר לנו השף מסרב להוציא אותה, מדוע זה לא נאמר לנו מראש אלא רק בעת הגשת המנות העיקריות לכל השולחן. המנהל התנצל ואמר שאין מה לעשות. לאחר שהסברנו לפיץ את המצב והבטחנו שלאחר מכן נלך איתו למקום אחר בו הוא יוכל לאכול מה שבא לו ניגש שוב מנהל המסעדה ואמר שהוא שכנע את השף להוציא את המנה אך סירבנו מאחר ולא ניתן לשחק עם הילד על פי גחמות השף. הערנו לתשומת ליבו של מנהל המסעדה כי "משחק" שכזה גורם לנו לא לחזור למסעדה בשנית ותשובתו הייתה " הבחירה היא שלך אם לחזור למסעדה". אנחנו בחרנו שלא.

ש' שרצה משהו מתוק בכל זאת לסיום הארוחה בחר לסיים אותה עם מנת טירמיסו (26 ש"ח). שלא כמו שכנתה למבנה "מרינה גריל", אנג'לינה היא מסעדה חלבית כשרה ולכן הקינוחים בה חלביים. מנת הטירמיסו הוגשה בצנצנת כאשר הבישקוטי הונח לצידה. לא אהבתי את ההגשה, הטירמיסו היה סביר בטעמו, אבל אני לא חובבת קינוחים או מתוקים כך שאני לא דוגמא.

סך הכול כולל שתייה קלה, המחיר שיצא לנו הוא 192 ₪. 3 מאיתנו היו אורחי צוות המלון (OTH) ולא חויבנו בגינם.

 

לסיכום, הפיצות במקום מעולות, אך בכל שאר האוכל יש למקום עוד הרבה מה להשתפר. לגבי השירות, חבל ששף המסעדה בוחר לשחק משחקי אגו עם ילד בן 5. כולה פאקינג רביולי תרד ללא רוטב, מה הבעיה להוציא זאת??? בייחוד לאחר שמנהל המסעדה מאשר זאת בעת הזמנת המנה, אם הוא היה אומר שהוא צריך לשאול את השף לפני האישור זה עוד היה מקובל, אך מאחר וגם בעת שהמטבח קיבל את ההזמנה, לא נאמר כלום אלא רק בעת הגשת המנות העיקריות לשאר השולחן, זה השאיר לכולנו טעם רע בפה מהארוחה. רצינו לאכול ארוחה חגיגית יחד ומשם פשוט עברנו למסעדה נוספת על מנת שפיץ יוכל גם כן לאכול ארוחת ערב.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת