55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

קדירת בשר וירקות

בא לי להכין קדרה שתכיל את הכל: גם הבשר גם הירקות , לשכוח את התבשיל כמה שעות על הכיריים וללקק את האצבעות, אז קיבלתי השראה מהספר "בישול בשטח", שנותן מתכונים לבישולי פויקה והלבשתי את המתכון על סיר ביתי יצוק: 

הרכיבים:

1 וחצי ק"ג בשר זרוע או שפונדרה חתוך לקוביות בינוניות (אני בישלתי עם מס' 5)

1/2 כוס שמן

4 בצלים חתוכים לטבעות

1 ראש שום מפורק לשיניים שלמות קלופות

4-5 פלפלים אדומים חתוכים לעיגולים

2 עגבניות קצוצות

6-8 גזרים  קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

2 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות עבות

1 סלק קלוף וחתוך לרבעים

7 תפא"ד בינוניים קלופים וחתוכים לחתיכות בגודל בינוני

8-10 משמשים יבשים

1/3 כוס דבש או סילאן

1כוס יין אדום

1 כף גדושה של פפריקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 

ההכנה:

1. משמנים היטב סיר ברזל כבד וגדול , זורקים פנימה את חתיכות  הבשר המתובלות במלח ופלפל לסגירה למשך כשתי דקות.

2. שמים הבשר בצד ומכניסים לסיר את טבעות הבצל, מערבבים ומוסיפים את שיני השום, ממשיכים לטגן עד שהבצל נעשה שקוף אך לא שרוף.

3. מכניסים את שאר הרכיבים לפי הסדר הבא: משמשים ושאר הירקות, מלבד תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומניחים מעליהם את הבשר ולבסוף את תפוחי האדמה. לאחר הכנסת כל הרכיבם מוסיפים התבלינים, לאחר מכן הדבש ולבסוף שופכים לסיר את הנוזלים - יין אדום וומעט מים. בפעם הראשונה שהכנתי תבשיל קדרה זה, שמתי יותר מדי מים והמים לא התאדו מספיק לטעמי. מה גם שהבשר והירקות מגירים את נוזליהם. הפעם שמתי פחות מים, תמיד אפשר להוסיף במהלך הבישול.

4. מבשלים לפחות 3 שעות על להבה בינונית, אם יש צורך בהוספת נוזלים במהלך הבישול, יש להוסיף.

בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת