55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגת תפוחים וחלבה

המתכון לקוח מחוברת "לאישה", על פי הכתוב, המתכון הוא של אמיר קושילביץ`, העוגה קלה להכנה וטעימה מאוד. מומלץ לאוהבי התפוחים והחלבה

המרכיבים  (תבנית באורך 30 ס"מ)

(אני הכנתי בתבנית סיר פלא)

1 תפוח (אני שמתי 2)

כ- 1/4 כפית קינמון טחון (הוספתי גם 2 כפות סוכר)

100 גרם חמאה, מומסת

2 ביצים

1 כוס סוכר (200 גרם)

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים צלול

100 גרם חלבה , חתוכה לקוביות קטנות

אפשרות להגשה:

אבקת סוכר

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפיה ומשמנים אותו.

2. מקלפים את התפוחים , חותכים לקוביות , שמים בקערה וזורים את הקינמון ו - 2 כפות הסוכר.

שמים בקערת מערבל את החמאה המומסת, הביצים ומתחילים להקציף וכשמתחיל להתקבל קרם אחיד מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם חלק. מנמיכים את פעילות המערבל ומוסיפים את הקמח ואת מיץ התפוחים, תוך הקצפה איטית. מפסיקים את פעולת המערבל ומוסיפים את התפוחים וקוביות החלה , מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית. אופים כ - 35 - 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה, מוציאים ומצצננים, אם רוצים, אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה.

ניתן לשמור את העוגה כמה ימים במקרר  ולחמם קלות לפני ההגשה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת