00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

סלימי

סלימי, נחלת בנימין 80, תל-אביב

 

מאירן באהבה

 

בעת האחרונה ניתן לחוש היטב את רוחות המלחמה, הנושבות בין ישראל לאירן. מחמוד אחמדינג`אד ממלא את תפקיד צורר היהודים של העת החדשה. ללא קושי הוא נכנס לנעליים הגדולות שהשאירו לפניו פרעה, המן (גם הוא פרסי כזכור), היטלר – ומספר טיפוסים מפוקפקים נוספים. למרות סלידתי ממנו ומהמדינה שהוא עומד בראשה, קיימת בי אהבה גדולה לאוכל הפרסי - ואני תמיד שמח לבקר במסעדות העדה.

 

סלימי היא מסעדה פרסית משפחתית, הפועלת כבר למעלה מ- 20 שנה באזור שוק לוינסקי. זוהי מסעדת פועלים קטנה, חסרת גינונים, נטולת עיצוב, הזוכה לפופולאריות רבה בדרום העיר. הקהל בה מגוון מאוד: מצד אחד צפונבונים תל-אביביים צעירים הלבושים בצורה עדכנית – ומצד שני בני העדה, שרובם כבר מסתכלים על החיים מהחצי השני שלהם.

 

 

הגענו למסעדה ביום שישי בצהריים, היא היתה מלאה לחלוטין – וחיכינו בחוץ זמן מה עד שהתפנה שולחן עבורנו. השירות פה מסביר פנים, אדיב בצורה יוצאת דופן – והתחושה היא כאילו בני המשפחה מאמצים אותך לחיקם.

 

אחד הכללים במטבח הפרסי הוא, שירקות חייבים להימצא על השולחן - זאת בשל תרומתם לאכילה, לריח וליופי. ואכן שניות ספורות לאחר שהתיישבנו, מצאה את מקומה על שולחננו צלחת מלאה בעשבים ירוקים שונים – וצלחת נוספת ובה צנון, זיתים וחמוצים.

 

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

גונדי. מדובר בכדור צהבהב בגודל תפוח עץ, המבוסס על חומוס טחון. הוא היה פריך, אוורירי ותובל בצורה נהדרת. הוא שחה במרק עוף נפלא, שהשרה תחושת חמימות ביתית. קלאסיקה פרסית במיטבה.

 

 

גורמה סבזי. זוהי אחת ממנות הדגל של המטבח הפרסי, המככבת בארץ בכל מסעדה של בני העדה. בשל העובדה שהגענו למקום בשעה מאוחרת יחסית, היא הוגשה ללא בשר. המרק היה חמצמץ (כתוצאה משימוש בלימון פרסי), סמיך, מלא עשבי תיבול – ועשיר בצורה יוצאת דופן. הוספנו לצלחת תלולית של אורז לבן – והתענגנו מכל טעימה. באמת גורמה הסבזי הזה.

 

 

 

אש. זהו מאכל המוגש כאן בימי שישי בלבד. מדובר בתבשיל בעל צבע אדום עז, המשלב מרכיבים מנוגדים ומשלימים כמו סלק, תמרהינדי, רוטב רימונים ובצל מטוגן. למרבה הצער הפוטנציאל הרב הטמון במנה לא מומש דיו. הטעמים החמוצים השתלטו על המתוקים והעלימו אותם לחלוטין. התוצאה היתה תבשיל בעל טעם שטוח ולא מעניין מספיק. למי שמעוניין לאכול אש במיטבו, אני ממליץ לבקר ביום שישי במסעדת קשת (למרות מיקומה הלא סימפטי בקרבת התחנה המרכזית הישנה בת"א).

 

 

סלימי היא מסעדה סימפטית, המהווה נציגות מוצלחת למטבח הפרסי בישראל. נחמד לאכול כאן ארוחת צהריים ביתית, טעימה – במחיר סביר ובאווירה משפחתית נעימה. נראה לי שגם אחמדינג`אד היה נהנה פה.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת