00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא של...

סיפור יפני בתמונות

06/10/2010

 

 

 

הילדים שלי מאוד אוהבים סושי. גם אני. הבן הצעיר מוכן לאכול סושי כל ערב. מצד אחד זאת ארוחה בריאה של אורז, ירקות ודגים, מצד שני, כל הזמנה של סושי לא נגמרת בפחות ממאה חמישים שקל, לפעמים הרבה יותר, וזאת לא יכולה להיות הוצאה יום יומית. 

לפני זמן מה החלטתי לנסות להכין סושי בעצמי. לחבר מהעבודה היה סט תבניות להכנת סושי. העסק התברר כמלוכלך למדי ואני החלטתי לנסות את הדרך המקורית עם מחצלת במבוק. מצאתי כמה סרטוני הדרכה והיה נראה לי שאני יכולה להתמודד עם זה. אצות ואורז כבר היו לי בבית. גם שומשום שחור וירוק ואפילו פנקו וסויה. מה שנשאר זה לקנות סלמון וטונה ולעבודה.

עשיתי כמה נסיונות, הטעם היה טוב אבל הגלגול לא תמיד הצליח. לאט לאט השתפרתי. מידי פעם יצאו לי רולים מדוגמים להפליא אבל נגמרו עוד לפני שהספקתי לצלם.

הערב, הילד רצה שוב סושי. לא היו לי דגים אז החלטתי לנסות חזה עוף וטונה מקופסה. מסתבר, לפחות אצלנו שהכל הולך עם אורז. הפעם צילמתי, אפילו את ההכנה.

קודם כל מבשלים אורז ומצננים אותו. אני קונה אורז סושי כי נראה לי שאם מבשלים אורז רגיל עד דביקות הוא מאבד מטעמו. לתיבול האורז מכינים חומץ אורז על פי ההוראות שיש על השקית. לקילו אורז, צריך לחמם 150 מ"ל חומץ, 120 גרם סוכר ו2 כפיות מלח, עד להמסת הסוכר והמלח. כיון שהשתמשתי בחצי קילו אורז אז כמובן גם חצי מכמות החומץ. מצננים גם את החומץ, שופכים על האורז ומערבבים עם מזלג.


אנחנו אוהבים סושי I/O, כלומר: Inside out, שמשמעותו אורז בחוץ. זה קצת יותר מלכלך מאשר כשהאצה בחוץ, אבל ככה אנחנו אוהבים את זה. את האורז פורשים יפה, מהודק ודק על מחצלת במבוק. שמעתי שיש גם מחצלת מסיליקון. אני משתמשת בבמבוק בנוחות רבה. אני עוטפת אותה בניילון נצמד (ראיתי את זה באיזו סושיה) וככה האורז לא נדבק לחריצים של המחצלת. אחרי הכנת הסושי מסירים את הניילון והמחצלת נקייה.



אחרי האורז מניחים את האצה ועליה את כל מה שרוצים. כאן יש טונה מקופסה, פלפל אדום, אבוקדו, בצל ירוק ומלפפון.



עכשיו מתחילים לגלגל. כיוון שהאורז בחוץ, וקצת נדבק למחצלת, זה טיפה יותר קשה מאשר אילו היינו שמים קודם את האצה אבל זה ניתן להתמודדות. מגלגלים את המחצלת עם האורז כמו רולדה ומושכים בעדינות בסוף כדי לשחרר את האורז מהמחצלת.



עכשיו קיבלנו גליל אורז. היתרון של I/O זה שאפשר לצפות אותו בכל מיני דברים. מסלמון ועד שומשום, לבן, שחור או ירוק, ביצי דגים, שבבי בטטה ופנקו (פירורי לחם יפני). הפעם הלכתי על פנקו. טיגנתי אותו מעט להזהבה. פיזרתי אותו על קרש חיתוך וגילגלתי בתוכו את הגליל בעדינות.



עכשיו חותכים בזהירות, בסכין חדה מאוד וטובה, ולא מועכים את הסושי.



ארוחת ערב בריאה, לא נורא מסובכת (קצת) ולא מביאה לפשיטת רגל.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CreazyMom אלא אם צויין אחרת