00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של מירי

עוגת מוס ריבת חלב, שוקולד וביסקוויטים - ללא אפיה!

 

 

קודם כל אני חייבת לציין שאת המתכון לעוגה לקחתי מהאלופה קרין גורן אך טיפונת שיניתי כי לדעתי היא מתוקה מאד בגירסתה הראשונית.

הכנתי אותה ליום הולדתה של בתי שירה בת ה - 4. כולם אהבו אותה מגדול ועד קטן.

שכבת הבסיס:

250 גרם פתי בר שבורים גס

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

2 כפות ריבת חלב

1/2 מיכל שמנת מתוקה

ההכנה:

ממיסים יחד: שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה על סיר קטן ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

מורידים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לתוך הסיר את שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.

משטחים על תבנית 24 או 26 משומנת ומכניסים למקרר לשעתיים.

שכבת המוס:

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג ריבת חלב או (אינסטנט פודינג וניל עם 2 כפות ריבת חלב)

ההכנה:

לאחר שהשכבה הראשונה התקררה מוסיפים את המוס ומקפיאים לשעה.

ציפוי וקישוט:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר

2 כפות ריבת חלב (לקישוט).

ההכנה:

להמיס את השוקולד עם השמנת בסיר קטן ולצקת על העוגה. לשחק עם הציפוי עד שיכסה את העוגה.

להכניס לשקית זילוף או סתם שקית עם חור בקצה את הריבת חלב ולקשט את העוגה בפסים לאורך.

יש לשמור את העוגה במקרר.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת