00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קינואה עם גזר בתיבול סויה ורוטב צ`ילי

07/10/2010
טוב, לפני שתתחילו להגיד לי "אוכל של ציפורים" וקינואה זה איכס, ועוד כל מיני כינויים שלא ממש מגיעים לה, אני חייבת לציין שאם מבשלים קינואה נכון ומתבלים אותה בצורה נכונה ומעניינת, גם קינואה יכולה להפוך למנה מצויינת וטעימה!
ממש כמו האורז שמקבל אליו כמעט הכל, אם זו תוספת מתקתקה או חריפה, הרוטב של הבשר או אפילו בתוך מרק, סתם מעורבב עם סלט קצוץ ומעל הכל טחינה טריה, כך בדיוק מתנהגת גם הקינואה, היא נטרלית בטעמה ומקבלת באהבה כל תיבול.
 
את המתכון הזה למדתי להכין מאחותי שאת שלושת ילדיה הרגילה לקינואה מגיל קטן, והיא למדה את המתכון מהבוס שלה - קורא ותיק  של הבלוג שלי , אז תודה לךָ ותודה גם לךְ אחותי, יצאה לי יופי של קינואה שקצרה מחמאות גם מאורחי וגם מבני הבית, (טוב נו, את הילדים עוד צריך להרגיל... אבל יום אחד גם זה יקרה) ואני בהחלט מתכוונת להמשיך ולבשל מתכוני קינואה שונים ולהביא אותם לכאן, כדי שגם אתם (אולי) תתחילו להכין, זה בריא וזה טעים!
 
מתוך ויקפדיה: לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד. בניגוד לחיטה (אשר דלה בחומצת האמינו ליזין) הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום.
 
 
תבשיל קינואה עם גזר בתיבול סויה וצ`ילי
 
מצרכים:
1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
2 גזרים מגוררים על פומפייה גסה
 
כף רוטב צ`ילי מתוק
4 כפות סויה
מים רותחים
 
אופן ההכנה:
בסיר משומן בשמן זית מטגנים את הבצל והגזר עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הקינואה ומים רותחים עד גובה פני הקינואה ולהביא לרתיחה.
מוסיפים את הצ`ילי והסויה, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דק` עם מכסה סגור.
בתום הזמן האמור בודקים אם הקינואה הגיע לדרגת אל דנטה, אם לא, יש להוסיף עוד מעט מים (כ-1/3 כוס) ולבשל עוד כ-3 דק`.
 
* לא מומלץ לבשל את הקינואה עד ריכוך מלא מכיוון שהיא ממשיכה להתרכך גם לאחר שמכבים את האש, לכן שימו לב לא לבשל יותר מידי ולא להוסיף יותר מידי מים.
 
  
 
 
 
 
 
* עוד על קינואה קראו כאן 
* הקינואה מתאימה לחולי ציליאק מכיוון שהיא נטולת גלוטן.
 
 
בתאבון ולבריאות
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת