00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

השקשוקה שלי

המון פעמים הכנתי את השקשוקה הזו בשנתיים האחרונות מאז פתחתי את הבלוג ומעולם לא העלתי את המתכון שלי לשקשוקה לכאן. תמיד אמרתי לעצמי שזו "רק" שקשוקה ורשומה שכזו פשוט מיותרת. אבל לאורך הזמן קיבלתי המון תגובות מקוראות צעירות, שבעזרת המתכונים שאני מעלה כאן פשוט לומדות לבשל! אין כייף גדול יותר מלקרוא תגובה של גולשת שכותבת לי "בזכותך התחלתי לבשל", או "בזכות הבלוג הזה אני מעיזה להכין מאכלים שמעולם לא חשבתי שאכין".
אז עבור אותן בשלניות צעירות או עבור כל אחד אחר שעדיין לא הכין שקשוקה ומאד רוצה ללמוד, הנה המתכון שלי - פשוט, קל להכנה, בסיסי וטעים!
ובכלל, אחרי כל כך הרבה אוכל בחגים האחרונים, צריך משהו קל להכנה ולבטן, אז מה יותר מתאים משקשוקה עם לחם טרי ליד?
 
 
שקשוקה ברוטב עגבניות חריף
 
מצרכים:
בצל גדול קצוץ
5-6 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ 
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
6-7 עגבניות רכות קלופות וחתוכות לקוביות או קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות
צרור פטרוזיליה קצוץ
5-6 ביצים
 
1/2 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה (מתוקה או חריפה לטעמכם)
שבבי צ`ילי חריף
 
אופן ההכנה:
במחבת רחבה עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את הגמבה, הפלפל הירוק והשום וממשיכים לטגן.
כשאחרונים מתרככים מוסיפים את העגבניות הקצוצות (או המרוסקות), מוסיפים סוכר, סוגרים מכסה ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מזדמן כ-7-8 דק`.
מוסיפים את יתר התבלינים (למעט הפטרוזיליה), מערבבים היטב ופותחים את הביצים אחת אחת מעל הרוטב. (רצוי לפתוח את הביצה לקערית ואח"כ להעביר לרוטב).
מפזרים מעל הכל את הפטרוזיליה הקצוצה, סוגרים מכסה ומבשלים עד לדרגת הקושי הרצויה של החלמון.
מגישים חם עם חלה טריה ליד .
 
 
מטגנים את הירקות עד להתרככותם
 
מוסיפים עגבניות טריות או מקופסא ומבשלים על אש קטנה
 
מוסיפים ביצים
 
ופטרוזיליה קצוצה והרבה!! (אפשר גם כוסברה)
 
ומנגבים עם חלה טריה.
 
הערות:
* אם בשלב שלפני הכנסת הביצים למחבת הרוטב נראה לכם עם פחות מידי נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים רותחים עד לדרגת הסמיכות הרצויה של הרוטב.
* אם אתם רוצים שקשוקה פחות חריפה השמיטו את הצ`ילי הגרוס או הפלפל הירוק, או שתשימו רק מעט מהם, בשביל הטעם והפיקנטיות.
* במקום פטרוזיליה אני ממליצה בחום לשים כוסברה, טעם השקשוקה רק משתבח.
* ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים ולחמם במיקרוגל.
 
 
 
בתאבון
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת