88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סדנא להכנת פלפלים וקישואים ממולאים

02/10/2010

 

את הממולאים הכנתי בסיר אחד, בהגשה הפרדתי והגשתי אותם בנפרד.

כאן אני מעלה סדנה להכנת הממולאים, שלב אחרי שלב, ההכנה אורכת קצת זמן והשקעה, אבל

שווה כל רגע, גם המתחילים שבינינו, יווכחו שהעבודה לא קשה במיוחד, וזה שווה במיוחד לאור

התוצאות שמתקבלות והמחמאות שמקבלים אחר כך מהאוכלים. שווה לנסות

הפלפלים בהגשה

 הקישואים בהגשה

 

גודל הסיר שנקרא סוטאז' שבו השתמשתי, 30 ס"מ אפשר כמובן להקטין כמויות

מצרכים:

10 פלפלים שטופים ונקיים אפשר לגוון בצבעים

5 קישואים גדולים גם שטופים ונקיים, אפשר קטנים

2 בצלים קצוצים

2 עגבניות קצוצות

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה ומי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה ונענע

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

1/2 כוס שמן

מיץ מלימון אחד

2 כפיות שטוחות מלח, 1 כף פפריקה מתוקה אני לא מוסיפה תבלינים נוספים.

הוראות הכנה

הכנת הפלפלים למילוי 

לחתוך את הכובע של הפלפל, להשתדל לא עד הסוף, כדי להחזיר את הכובע למקומו, אבל אם

חתכתם עד הסוף, לא נורא, שימרו כל כובע ליד הפלפל שלו על מנת לכסות אח"כ את הפלפל.

לנקות מהגרעינים.

הכנת הקישואים למילוי

לגרר את הקליפה של הקישואים עם קולפן, כמו בתמונה, לא את כל הקליפה, לגרד לסירוגין.

לחצות את הקישוא ולהוציא בעדינות את התוכן, מצד אחד הקישוא יהיה פתוח, מצד שני, יהיה

סגור, להניח בצד.  אפשר במקום קישואים גדולים, לקנות קטנים ואז אין צורך לחצות.

בתמונה שימו לב לקישואים לאחר שגירדתי אותם לסירוגין והדגמה להוצאת ה"בפנים" של

הקישואים, בעזרת הקולפן המיוחד. להניח בצד

 

הכנת המילוי

להכניס לסיר 1/4 כוס שמן להוסיף בצלים קצוצים להשחים מעט

 להוסיף את העגבניות ולערבב, בערך 3-4 דקות 

להוסיף את האורז שהכנו ושממתין לנו במסננת, לערבב

להוסיף לסיר פטרוזיליה קצוצה, מי שאוהב יכול להוסיף גם כוזברה ונענע, מוסיף לטעם

להוסיף מלח ופפריקה, לערבב ולבשל מעט, להוסיף 1/4 כוס מים, לבשל את התערובת להקפיד

שלא ידבק לסיר, אם האורז נדבק, להוסיף עוד קצת מים, כל הזמן לערבב, בערך 5 דקות, לכבות

את האש לתת לתערובת להתקרר.

ככה נראה המילוי לאחר שהוא מוכן - להניח בצד לקרר

להכין סיר שיכיל את כל הממולאים, לסדר את ה"בפנים" של הקישואים בתחתית הסיר,

לפזר מעל מעט מלח.

למלא את הפלפלים ולהניח בסיר

למלא את הקישואים, אני לקחתי כפית קטנה עם ידית ארוכה ובעזרתה מילאתי את הקישוא,

אפשר גם למלא בידיים, ללא עזרת כפית

לחורר כל פלפל וקישוא עם קיסם, מסביב, 2 חורים לכל ירק על מנת שהרוטב יחדור בפנים.

ככה נראה הסיר לאחר שכל הפלפלים והקישואים ממולאים ומוכנים לבישול

לאחר שסיימנו להכין את כל הממולאים וסידרנו בסיר להכין רוטב באותו סיר שבו היה

המילוי

למלא עד 1/4 מהסיר מים, להוסיף מיץ לימון, 1/4 כוס שמן, מלח, אני מוסיפה גם 4 כפות חומץ.

לערבב ולטעום, אם לא מספיק לטעמכם, זה הזמן להוסיף, לשפוך את הרוטב לאט ובעדינות מעל

הממולאים.

 להניח את הסיר על האש, להרתיח פעם אחת, להנמיך את האש ולבשל עם סיר מכוסה בערך

שעה. בגלל שהמילוי כבר חצי מבושל, אין צורך בבישול ארוך, כך גם הירקות לא הופכים להיות

רכים.

 בגלל שהמילוי כבר חצי מבושל, אין צורך בבישול ארוך, כך גם הירקות לא הופכים להיות רכים.

 

ב  ת  י  א  ב  ו  ן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת