00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

MicGadjet

בוקר של בישולים מוקדש ללירז

01/10/2010


כבר המון זמן שלירז, הבת הגדולה של עדה וזאב (אח של אבידר) מבקשת, שלא לאמר מנג`סת לי, כן כן מנג`סת כי כשהיא רוצה משהו איך אומרים היום הנוער חופרת חופרת! היא רוצה לעבוד איתי במטבח וליתר דיוק היא רוצה להכין קאפקייקס. טוב נו אם היא רוצה איך אגיד לא? האמת כבר כמה פעמים שכמעט יצא ובסוף לא... הייתי חייבת, היא ילדה כל-כך חמודה שכמה שחופרת אני אוהבת אותה...

אתמול החליטו אבידר ואחיו לבלות עם הקטנות בעין יעל שבירושלים, וכך נוצרה הזדמנות מצויינת ללירז, שחר ולי להתארגן על בוקר של בישולים. לפני הכל יצאתי לסופר להשלים כמה מצרכים והשחר הסו-שפית שלי האגדית ארגנה את הבית פיקס פוקס לתחילת היום.

לפני החג קניתי שני ספרים האחד הוא עוגות בחושות של בני סיידא ממנו עדיין לא הספקתי להכין אבל אני עוד אעדכן מבטיחה. את השני קניתי ללירז מתנה קאפקייקס של ויולה גורן, בדפדוף של הספר ראינו תמונות מרהיבות של קאפקייקס שונים, עיינו  במתכונים נהדרים, ביניהם כמה משונים כמו: קאפקייקס קוקה קולה וקאפקייקס מיונז :(, ראינו שחלק מהקאפקייקס אנחנו לא יכולות להכין מיידית מפני שהיה צריך להכין את הקרמים מבעוד מועד. בסופו של דבר התבייתנו על קאפקייקס אספרסו עם קצפת.

מכיוון שאני לא בטוחה שאפשר להעלות מתכונים מספרים, הנה קצת תמונות להתרשמות, היה כיף מאד להכין אותם. כפי שתראו חלק מהם הכנו היישר בכוסות אספרסו וחלק בתבנית הקאפקייקס שלי, ללא ספק אלו בכוסות משדרגות את המראה!

אני יודעת לגבי ההזלפה יש לי עוד קצת דרך, אבל היה נחמד מאד להזליף.


רצינו להכין גם את הקאפקייקס תירס שישנם בספר אבל שוב חלק מהמרכיבים היו חסרים, למשל לא היה לנו קרם פרש. לפי הספר יש להכין את הקרם פרש 24 שעות מראש בשביל שיהיה טוב ויציב על-כן הראיתי ללירז את הגירסה שלי לקאפקייקס תירס.


קאפקייקס תירס

המרכיבים
2 קופסאות תירס
4 ביצים
1 קוטג` (או כל גבינה אחרת לבנה שיש לכם)
1 קופסת שמנת לבישול
200 גר` גבינה קשה מגורדת (קשקבל, אמנטל, פרמזן)
4 כפות קמח תופח
מלח ופלפל

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים לקערה את 2 קופסאות התירס המסוננות.
 מוסיפים לקערה את הביצים, הקוטג`, השמנת לבישול ומערבבים היטב.
 מוסיפים את הקמח ומטמיעים אותו בעיסה.


 מתבלים לפי הטעם.
משמנים טוב טוב תבנית שקעים ושופכים מן העיסה לכל שקע.
מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שמשחימים.

זמן הכנה: 5-6 דקות מקסימום (ללא זמן אפייה).
דרגת קושי: קל קל מאד!

הערות :
- כמובן שאפשר להעביר את העיסה לתבנית פיירקס גדולה ולהכין כפשטידה.
- ממליצה לשמן טוב טוב את השקעים של התבנית לשליפה מהירה וטובה.
- שחקו עם הגבינות והטעמים, מה שיש בבית טוב לצורך הענין.

אני עוד הכנתי קציצות ופשטידת תפוחי-אדמה מעולה שאני עושה (מתכון עוד יגיע בפוסט מיוחד), שחר שלי היתה אחראית לסדר והניקיון וגם לחלק מהתמונות שחר את מצ`ו מצ`ו הכי כיף סו-שפית כמוך! ולירז יקירה אחרי ההצלחה של אתמול נראה לי שאפשר להתחיל מסורת נחמדת של פגישות בישולים!

ומה עם החבר`ה שנסעו לעין יעל? הם נהנו מאד העבירו בוקר+צהריים+קצת מאחה"צ בכיף וביחד, תראו. כשחזרו היו רעבים אכלו קצת ממטעמנו ונהנו מאד.

 

  

לסיום רוצה להזכיר לכם שמחר הגרלת הבישולגלדה שלי, מי שעדיין לא הגיב/ה מוזמן/ת להגיב בשמחה רבה ולהיכנס להגרלה. ומי שלא הגיב כי הרגיש לא נוח ואולי לא אוהב את הקונספט הזה יכול להגיב ולציין שלא מעונין להיכנס להגרלה, זה גם בסדר! אני באמת עושה את זה מכל הלב ובהנאה רבה.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mic1511 אלא אם צויין אחרת