00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

חזה עוף במחבת עם ירקות- מנה דיאטתית

אחרי החגים , שעדיין לא הסתיימו, "הצלחתי" לעלות קילו. זה תמיד קצת מעצבן לגלות, כי אז צריך להתחיל לעבוד קשה ולשמור כמה ימים אח"כ.  עבור מטרה כה נכבדת הכנתי את המנה הבאה: נתחי חזה עוף עם ירקות. מנה נהדרת, עשירה בירקות ועם מעט מאד שמן.( כף אחת). לאכול עם סלט, ולהרגיש שבעים ( כמעט ) ללא פחמימות. טעים!

חזה עוף עם ירקות - מנה דיאטתית

המצרכים:
2 פרפרי חזה עוף חצי קפואים
כף קורנפלור
3 כפות טריאקי
2 כפות יין אדום

לירקות:
כף שמן קנולה
2 בצלים פרוסים
2 עגבניות פרוסות
2 גמבות קטנות פרוסות או גמבה אחת גדולה
2 שיני שום פרוסות
1 קישוא מקולף וחתוך למקלות- אפשר יותר, זה מה שהיה לי
6 פרחי ברוקולי קפואים מושרים במים חמים חמש דקות
מלח ופלפל
כף פפריקה

ההכנה:
לוקחים את פרפרי העוף כשהם חצי קפואים וחותכים אותם לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים בקערה. לקערה מוסיפים את הקורנפלור, טריאקי ויין ומשהים חצי שעה בחוץ, כדי שהחזה עוף יפשיר לגמרי. בינתיים מכינים את הירקות.

במחבת גדולה שמים כף שמן ומוסיפים את פרוסות הבצל, השום והעגבנייה.מוסיפים מלח ופפריקה. מטגנים תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. מוסיפים את הגמבה והקישוא וממשיכים בטיגון -ערבוב לעוד 7 דקות בערך. לקראת הסוף מוסיפים גם את הברוקולי וממשיכים בטיגון- ערבוב. המנה צריכה להיות מוכנה כשהברוקלי מוכן לאכילה - לא רך מדיי. מוציאים את כל הירקות לצלחת.

באותה מחבת מניחים בצמידות את פרוסות החזה עוף ( ללא תוספת שמן)ולאחר מספר דקות, כשמשחימים מצד אחד- הופכים לצידם השני, שוב עד השחמה. בעזרת כף עץ מגרדים את מה שנדבק למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים הכל היטב ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים עוד כחמש שבע דקות ומגישים לצד סל חסה גדול.

בתיאבון! מה , רק אני עליתי קילו  ?? :) חג שמח
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת