00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פאפא אל פומודורו - מרק עגבניות כפרי

 
 
 
 
 
 
הומאז` לכל המרקים הכפריים באשר הם.
 
והפעם לפאפא אל פומודורו שהוא קצת יותר ממרק. הוא בעצם נזיד עגבניות ולחם.
 
החלטתי לשנות את המקור ולהכין ממש מרק.
 
הפכתי את הלחם שבמתכון הרגיל ללחם שום - ראו מתכון מטה - שהפך את המרק הזה לאנין טעם ביותר.  לשיפוטכם.
 
 
 
פאפא אל פומודורו
 
1 בצל קצוץ דק
2 גזרים פרוסים דק
1/2 ק"ג עבניות בשלות
קופסא עגבניות קצוצות
1/4 כוס שמן זית + 1/4 כוס שמן זית
2 כפות חמאה רכה
לחם של אתמול - לבצור לחתיכות
מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
8 שיני שום קפואות
4 כוסות מים או מרק ירקות
3 גבעולי סלרי שטופים עם העלים
 
 
 
 
 
 
חותכים את העגבניות ומבשלים בסיר במכסה חצי מכוסה  כ 30 דקות ומסירים מהאש.
 
בסיר גדול  מחממים רבע כוס שמן ומוסיפים אליו את הבצל והגזרים.מבשלים מספר דקות ומוסיפים 4 שיני שום, מלח ופלפל.
 
לאחר בישול קצר, מוסיפים את העגבניות המבושלות. מבשלים הכל ביחד ומוסיפים את המים / מרק ירקות לסיר לסירוגין עד קבלת המרקם הנוזלי / הסמיך הרצוי לכם.
 
 
להכנת לחם שום
 
מערבבים 4 שיני שום עם רבע כוס שמן זית ו 2 כפות חמאה. אפשר להויסף מלח מי שאוהב.
 
מברישים על כל חתיכת לחם מתערובת השום. לשמור בתוך נייר אלומיניום סגור במקרר.
 
לחמם את חבילת הלחם באובן טוסטר לפני הגשת המרק.
 
 
  
 
מי שאוהב יכול להוסיף גם חתיכות קבנוס.
 
 
 
אלינוער
 
 
 
 יוצרים מנות משאריות - הפינה שלי כל יום ג` בפורום ניהול בית
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת