00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוף בטריאקי וחמאת בוטנים

02/10/2010
בדרך כלל אני אוהבת להכין את העוף שלי בתנור, כי בתנור הוא תמיד יוצא אפוי בדיוק כמו שאני אוהבת ובבישול אני תמיד חוששת מ"עוף מכובס", לא משהו רצוי במחוזותינו.
כשראיתי את תוצאת הבישול של העוף הזה בבלוג של אריה אמיר החלטתי שאני חייבת להכין גם אם העוף מבושל.
את המתכון של אריה אמיר שיניתי והתאמתי לטעמינו, החלפתי את חזה העוף מהמתכון המקורי בשוקיים ושיניתי מספר מרכיבים ברוטב.
הצבע החום והעמוק של העוף נשאר והטעם יצא נפלא!
אז אתם מוזמנים להוסיף עוד מתכון מאדדדד קל להכנה לרפאטואר מתכוני העוף המוכרים שלכם ולהנות מטעם קצת שונה מהמוכר ומאד מוצלח למרות שהעוף מבושל בסיר ולא בתנור.
 
 
עוף בטריאקי וחמאת בוטנים
 
מצרכים:
10 שוקי עוף
1/2 כוס רוטב סויה (אני משתמשת ברוטב סויה בטעם סיני של אסם)
1/2 כוס מים
5 כפות סוכר חום
3 כפות דבש
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף שמן סומסום
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
2 כפות קורנפלור
 
לקישוט - בוטנים גרוסים או סומסום קלויים על מחבת יבשה
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים (למעט העוף) בקערה גדולה, רצוי בעזרת מטרפה, עד לתערובת אחידה וללא גושים.
מוסיפים את שוקי העוף, מערבבים ומכניסים למקרר לשעתיים או אפילו לילה שלם (רצוי).
מעבירים את תכולת הקערה לסיר גדול ומבשלים על אש קטנהכשעה, תוך עירבוב מזדמן.
 
*** שימו לב - יש לרוטב נטייה להשרף בגלל מרכיביו, לכן השגיחו מקרוב וערבבו לעיתים תחופות.
 
בהגשה - להוציא לצלחת יפה ולפזר מעל את הסומסום או הבוטנים.
 
לבקשת הילדים פוזר סומסום רק על חלק מהמנות..
 
 
 
בתאבון ויופי של יום שיהיה לכולם
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת