00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגיות טחינה מנוקדות

27/09/2010
כבר המון המון זמן אני מתכננת להכין עוגיות טחינה. העוגיות האלה אהובות עלי מאד ומשום מה לא יוצא לי להכין אותן מספיק. כשאני קונה בסופר טחינה גולמית אני תמיד קונה את המיכל הגדול כי ברור לי שהנה היום או מקסימום השבוע, אני אכין עוגיות. אז זהו, שמשום מה זה לא קורה בתדירות שאני מתכננת והפעם כשסוף סוף החלטתי להכין, תבנית אחת מהשתיים נשרפה לי מכיוון ששמתי שתי תבניות בתנור ולא העברתי את הכפתור לטורבו.
אז שימו לב לפני שאתם אופים, על איזו תכנית התנור עובד  אחרת, תהינה לכם עוגיות טחינה מנוקדות ועם תחתית שחורה... לא נעים ולא טעים!
 
 
עוגיות טחינה מנוקדות
מבוסס על המתכון של בני סיידא עם שינויים קלים שלי
 
מצרכים:
200 גר` קמח תופח לבן
150 גר` קמח מלא
1 כוס סוכר (200 גר`)
1 כוס טחינה גולמית
200 גר` חמאה רכה
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות גדושות פרג (אפשר שלם ואפשר טחון)
 
לעיטור:
פיסטוק קצוץ או אגוזי מלך קצוצים (אפשר לעטר גם בשקד מולבן)
 
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג-פונג ומשטחים מעט.
שמים בתבנית מחופה נייר אפיה ומפזרים מעט אגוזים/פיסטוקים קצוצים.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפ` של 180 מעלות כ-15-20. שימרו על צבע בהיר יחסית של העגויות ואם אתם אופים 2 תבניות יחדיו, אז אל תשכחו את הטורבו!!!
מצננים לחלוטים ומעבירים לקופסא אטומה.
 
 
 
 
 
הערות:
* הצבע הכהה של העוגיות האלה התקבל בגלל השימוש בקמח מלא. אם רוצים ניתן להמיר את כל כמות הקמח בקמח לבן תופח והעוגיות תצאנה לבנות ובהירות.
* מתקבלות עוגיות נימוחות ורכות, מנוקדות בפרג אבל טעמו לא מורגש. ניתן להשמיט אם לא אוהבים, אבל לדעתי זה יוצר עיניין נוסף.
* ושוב, אל תשכחו את הטורבו!!!
* מתקבלות כ-50 עוגיות.
 
שבוע נפלא
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת