00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של מירי

רוגאלך בצק פריך במילוי כבד!

 

 .

המאפה הזה מצוין כמנה ראשונה מוגש עם רוטב פטריות וגם בלי  - טעים.

הרעיון נלקח מהשפית אביגיל מייזליק אך שונה במקצת

 

הבצק:

1/2 קילו קמח

200 גרם מחמאה

2 כפות שמן

כוס מים רותחים

1/2 כפית מלת

הכנה:

לשים את כל החומרים לבצק אחיד ומניחים כשעה במקרר.

המלית:

200 גרם כבד עוף צלוי.

2-3 בצלים קצוצים

מלח

פלפל שחור

ביצה טרופה - להברשת הרוגלאך

ההכנה:

לקצוץ את הבצל ולהזהיב. להוסיף את הכבד ולתבל במל"פ.

מטגנים הכל יחד כשתי דקות וקוצצים גס את כל המלית.

מוצאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל - 4.

יוצרים כדור מכל חלק ומרדדים לעלה עגול בקוטר 30 ס"מ. בעזרת סכין מחלקים ל - 8 כמו

לעוגה. בחלק הרחב של כל משולש מניחים כפית מהמלית ומגלגלים פנימה עד לחלק הצר.

טורפים ביצה ומורחים מעל כל רוגלאך, אפשר לפזר שומשום או קצח.

מניחים כל אחד על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ - 20 דק' ב - 180 מעלות עד שהרוגאלך זהובים.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת